Nnywellness.com

Er det mulig å bruke en mobiltelefon når du har ingen Signal eller celle tårnene i en nødsituasjon?


Er det mulig å bruke en mobiltelefon når du har ingen Signal eller celle tårnene i en nødsituasjon?

Det er ingen overraskelse, gitt deres integrering i amerikanske daglige liv, som mobiltelefoner er den vanligste middel som amerikanerne ringe nødsentralen - bare ca 30 prosent av 911 anrop kommer fra fasttelefon telefoner, ifølge Federal Communications Commission. På grunn av teknologiske forskjellene mellom mobiltelefoner og land-linje telefoner, har FCC vedtatt en rekke regelverket mobilnettet tjenesteleverandørens ansvar for å yte service til oppringere i krisesituasjoner.

Av nettverket samtaler

FCC mandater at alle nettverksleverandøren overføre et nødanrop til lokale offentlige sikkerhet svare punkt eller PSAP, uansett om oppringeren abonnerer leverandørens service. Dette betyr at hvis du abonnere på Sprint service og du prøver å ringe i et område hvor Sprint gir ikke tjenesten men Verizon gjør, Verizon er nødvendig å koble ringe til den nærmeste PSAP. Dermed telefonen synes å ha ingen barer og kan selv si "Nei Service", men du kunne ringe 911 på et annet nettverk. Du kan også gjøre 911 samtaler på en mobiltelefon som ikke er aktivert med alle nettverk.

Nettverkstype

Teknologiske begrensninger kan hindre deg fra å gjøre nødanropet ditt. Amerikanske cellular nettverk enten bruke GSM- eller CDMA teknologiene. Telefoner som er utformet for en tjeneste er ikke kompatible med hverandre. Dermed, hvis telefonen er laget for AT & T's GSM-nettet, du vil ikke kunne ringe på Verizon's CDMA-nettverk. Det eneste unntaket er for verden telefoner, som kan fungere på GSM eller CDMA nettverk.

Stedsinformasjon

Mobiloperatører forsøke å triangulere din nøyaktige posisjon med signalstyrken fra deres nærmeste mobiltårn. De deretter bruke denne plasseringen til å finne den nærmeste PSAP og gi dem informasjonen de har om lokasjonen. Denne informasjonen er langt mindre nøyaktig enn informasjonen fra fasttelefon 911 samtaler. Derfor bør du prøve å gi informasjonen du kan om posisjonen din på PSAP.

Satellitt-telefoner

I områder med absolutt ingen service fra alle kompatible tjenesteleverandør, vil mobiltelefonen ikke kunne ringe 911. Hvis du er ofte i områder med ingen service og du er bekymret for en mulig krise, kan du investere i en satellittelefon. Satellitt-telefoner bruker signaler fra orbital satellitter i stedet for bakkesendt mobilmaster for å gi tjenesten nesten hvor som helst i verden. Imidlertid satellitt er betydelig dyrere enn mobiltelefontjenester, og det gir ikke noen stedsbasert informasjon til en PSAP.