Nnywellness.com

Termostaten er lekker på min 2001 Jetta VR6


Termostaten er lekker på min 2001 Jetta VR6

Bilindustrien termostaten fungerer som skjerm som regulerer mengden av kjølevæske som renner fra radiatoren i motoren kjølevæske passasjer. Når 2001 Volkswagen Jetta VR6 motoren er kald, forblir termostat membranen, som fungerer som en ventil, lukket tillate motorens kjølevann varme opp. Når termostaten når en viss driftstemperatur, åpnes og være åpen for å tillate vannkjølt radiator vann motoren. En lekker termostat i en 2001 Volkswagen Jetta VR6 kan være et resultat av noen problemer som eieren kan diagnostisere og reparere.

Instruksjoner

• Parkere bilen på en plan overflate, og plassere velgeren i parken eller nøytral, avhengig av din overføring. Angi nødbremsen og heve panseret. Bruke socket og fastnøkkel for å koble fra batteriet negative batterikabelen. Når motoren er varm eller varm, slå radiator cap et kvartal eller halvparten vri mot urviserens retning, eller løfte opp utløserspaken press. La motoren avkjøle.

• Heve bilen med et gulv jack og plassere to jack står under den bakre delen av rammen og to foran delen. Plass en avløp panne under radiator avløp plug plasseringen, eller bunnen radiator slangen. Avhengig av dine preferanser, Fjern bunnpluggen med en kontakt, eller bruk en skrutrekker til radiator slangen klemmen og trekk radiator slangen gratis.

• Drain nok kjølevæske fra radiator tillater kjølevæskenivået å falle under høyde plasseringen av termostaten, så installere bunnpluggen og stramme, eller koble slangen og stramme klemmen med en skrutrekker. Plass avløp kjelen termostat plassering, som er på slutten av topplokk på Jetta VR6 motoren. Merke hvis slangetilkobling til flensen lekkasjer, eller hvis termostat bolig forsegle lekkasjer. Dersom slangen klemmen ser løs, stramme med en skrutrekker til å stoppe lekkasjen.

• Løsne øvre radiator slangen utover med en skrutrekker og slangen enden gratis hvis du mistenker en bolig lekkasje. Fjerne to metrisk bolig bolter med en metrisk socket. Bolter forsiden opp, slik at du kan bruke en socket og fastnøkkel i en opp ned posisjon fra toppen, eller bruke filtypen socket for å nå opp bolter fra under bilen. Trekk huset gratis.

• Inspisere termostat bolig for sprekker på ytterkantene og bolt hull steder. Sprekker i bolig angir en defekt boliger, og du må erstatte den med en ny. Hvis ingen sprekker er sett, bruk en pakning skraper og wire pensel for å rengjøre motoren underlaget og parring overflaten av termostat bolig. Fjern alle pakning materiale eller fugemasse eller silikon med stålbørste og forgasser renere.

• Plass en rett kant hersker over parring overflaten av termostat bolig. Kjør hersker frem og tilbake fra alle vinkler. Hvis du se dips eller uregelmessigheter som foreslår metall warp, angi bolig mellom kjevene av en visepresident med parring overflaten grossist. Må ikke strammes bolig i vise.

• Bruk en fin-tooth flat fil til forsiktig fil over huset parring overflaten, flytte filen rundt i en 360 rotasjon. Barbere nok metall fra parring overflaten slik det vises skinnende på alle leppe områder. Rengjør registreringer med en fille og forgasser renere. Rengjør bolig bolter med en liten stålbørste og smøre dem med anti-seize glidemiddel. Hvis du vil erstatte termostaten på denne tiden, satt nye termostaten i huset, med riktig ansikt oppover, som indikert av stempel i mellomgulvet. Angi den nye O-ring inne i sporet.

• Plasser og Juster en ny pakning på termostaten huset. Installere termostat bolig på motorblokken og sett skruene som bolig for hånd, så langt som de vil gå. Bruk en socket og fastnøkkel og boltene bolig. Bruk en momentnøkkel til boltene til 7 fotpund. Koble radiator slangen til bolig flensen og Skru slangen utover med en skrutrekker.

• Fyll radiator med en 50 prosent av vann til kjølevæske. Du kan også gjenvinne og fylle på radiatoren med din gamle kjølevæske, forutsatt at det ser rent og fri for forurensning. Koble negative batterikabelen og start motoren. Holde radiator cap off. Vent kjølevæskenivået slippe når motoren har nådd normal driftstemperatur. Holde påfylling av kjølevæske inntil nivået når fyll halsen. Installer radiator cap og la motoren fortsette å kjøre.

• Kontroller og fyll overflyt tanken til foreskrevne nivået. Slå av motoren og la motoren avkjøle. Fjern radiator cap og legge mer kjølevæske, Hvis nivået har falt. Installer radiator cap. Bruk gulvet jack for å heve bilen, og fjerne alle jack står.

Tips og advarsler

  • At du har ingen lekkasjer, koble en trykk-tester til radiator cap halsen, på en kul motor. Pumpe opp tester til 10 til 15 pounds. Det bør holde dette presset på ubestemt tid, med ingen lekkasjer. Hvis det synker trykket, se etter lekkasjer rundt radiator slangen beslag, varmeapparatet slanger, hodet til motorblokken søm joint, interiør Varmeapparat kjerne og regulatoren, radiator finnene og kjerner og myke plugger.
  • Alltid vente på motoren avkjøles før fjerne radiator cap eller depressurizing den.
  • Kast eventuelle uønskede, brukte kjølevæske i en sertifisert beholder og ta det til en riktig avhending senter, som en auto-verksted.