Nnywellness.com

Hvordan påvirkes forgasser ATV av høyde?


Hvordan påvirkes forgasser ATV av høyde?

Forgassere benytte en delikat saldo på drivstoff og luft blanding til makten en forbrenningsmotor. Avstanden på eller over havet som en forgasser kjører påvirker drivstoff luft blanding nivå. Derfor må du kalibrere en carburetor for bestemte avstanden over havet der det kjører.

Venturi effekt og forgassere

En forgasser bruker på Venturi effekt for å administrere riktig fuel-til-luft-blandingen forholdet. På Venturi effekt sier at når en væske eller gass flyter gjennom en smalere plass, hastigheten øker og trykket reduseres. I luftstrømmen er passasje eller fat av en forgasser en seksjon kalt "venturi." Denne delen av luftstrømmen passasjen ligner slangen av et timeglass: røret blir trange. Luften passerer gjennom fat og deretter gjennom venturi. Når dette skjer, hastigheten på luften øker og minsker både trykket. Denne nedgangen i press forårsaker drivstoff til å bli skjøvet ut av dysen utslipp og inn i innsug manifold.

Høyde og Air tetthet

Som du klatrer høyere opp et fjell, reduseres tettheten av luft. Dette resulterer i problemer med å puste og kortpustethet. Dette er fordi luftmolekyler er mer spredt ut, gir mindre oksygen å puste. En forgasser påvirkes i mye på samme måte. Fordi oksygen er nødvendig til combust fossilt brensel, jo høyere høyden som en motor driver, jo vanskeligere vil det bli for å brenne bensin eller diesel drivstoff.

Forgassere og høyde

Som forgassere er kalibrert for å operere på en bestemt høyde - dvs. luft tetthet nivå - vil høyde påvirke ytelsen. Standard forgasser kalibreringen ved havet drift er ca 14,6-til-1 forhold. Dette betyr at for hver 1 enhet av drivstoff som forbrennes, brukes 14,6 enheter av luft ved forbrenning. Men hvis en forgasser benyttet denne samme kalibrering på en høyere høyde, ville luft-til-drivstoff forholdet bli mer rik; dvs. ville mer drivstoff bli brent sammenlignet med luft under forbrenningsprosessen. Som en Sidenotat bruker en rikere forbrenning mindre luft til drivstoff sammenlignet 14,6-til-1 forhold; en slankere forbrenning ville bruke mer luft til drivstoff.

Forgasser kalibrering

For å opprettholde riktig motorytelse i store høyder, hjelper det for å kalibrere din forgasser. Hvis en carbureted ATV vedlikeholde standard 14,6-til-1 på havnivå forholdet, sier i 4000 fot høyde, ville drivstoff-to-air blandingen bli berørt. Luften vil være mindre tett på et høyere høyde, forgasseren nærmere ligne en rikere kalibrering, sier en 11-til-1 luft-til-drivstoff blanding. Derfor i store høyder må du justere på ATV forgasser å tillate mer luft å passere gjennom det under forbrenningsprosessen. Ifølge forgasser produksjon selskapet Edelbrock, "bruke regelen: ' 2% slankere per 1500 fot '" heving øke. Men på grunn av de ulike forgasser designene, se på høyde diagrammet for din spesifikke forgasser vite hvordan din forgasser bør kalibreres i ATV.