Nnywellness.com

Hvordan beregne månedlige innbetalinger for billån


Har du noen gang lurt på hvordan beregne månedlige innbetalinger for billån? Det er mange online kalkulatorer som kan brukes til enkelt hjelpe deg gjennom denne prosessen. For å virkelig forstå hvor tallene kommer fra, er det imidlertid viktig å arbeide gjennom denne beregningen når på egenhånd. Denne prosessen gir deg en klarere forståelse av mengden av versus rektor du betaler måned til måned. Det kan også markere betydningen av betale ned gjelden din før heller enn senere - dermed slippe totalt betalinger. Her er fremgangsmåten for å beregne månedlige innbetalinger for billån hvis du er interessert i innlæring hvor tallene kommer fra.

Instruksjoner

• Samle følgende informasjon for å beregne månedlige innbetalinger for billån - totalt lånebeløpet (A), rente (R) og antall månedlige innbetalinger (N). Du kan kjøre beregningen for en eksisterende billån eller et du tenker på å ta ut. Disse feltene er vanligvis tilgjengelige fra dine lån offiser eller online.

• Ta renten (R) og dele med 12 for å få månedlig verdien for auto lån beregningen. For eksempel hvis hastigheten på auto lån var 8%, resultatet fra dette trinnet vil være lik -.0067 (eller.08 /12). Må du huske å konvertere din rentesatsen i desimalformat som vist tidligere.

• Multiplisere verdien fra trinn 2 med totalt lånebeløpet (A). Hvis du planlegger å ta $15.000 lån, ville resultatet av beregningen lik 99,99. Denne verdien brukes som teller for resten av beregningen månedlige innbetalinger for et billån.

• Ta renten (R) og dele det med 12 igjen og deretter legge til 1. I vårt eksempel, vil denne verdien være lik 1.0067. Når du har denne verdien, kan du heve det til negativ makten til antall måneder (N) definert i trinn 1. Hvis du tar ut et 5 års auto lån, da beregningen ville ligne = (1 + 08 / 12) ^-60). Endelig ta 1 og trekke det fra den forrige verdien skal brukes som brøkens nevner. Resultatene i denne beregningen ville like.329.

• Det siste trinnet er å ta verdien fra trinn 3 og dele det med nummeret fra trinn 4 for å beregne månedlige innbetalinger for billån. I dette eksemplet verdien ville like $303.92 (eller 99.99 /.329) som er den totale mengden av hovedstol og renter belastet på bilen hver måned for 5 år. Du kan også bruke et regnearkprogram for å punch i disse samme formler for å få resultater!

Tips og advarsler

  • Spille rundt med tallene i formelen bruker forskjellige renter og innbetalingene for å se hva månedlig betaling du har råd.
  • Være forsiktig med å ta lån med skjulte strømmer og ekstra kostnader når finansiering en bil.