Nnywellness.com

Typer Auto diagnostiske skannere


Typer Auto diagnostiske skannere

Bilens dashbord inneholder en rekke varsellys. Dette inkluderer generelle "Sjekk motor" lys, samt malfuction indikatorer for ABS bremser, dekktrykk overvåking sensorer og kollisjonsputer. Hver av disse diagnostic systemer problemer en problemer kode når et problem oppdages. Tilgang til disse kodene krever diagnostiske maskinvare, og profesjonelle mekanikere har en datamaskin for dette formålet. For allmennheten, men finnes det mindre diagnosekode lesere. Hvert av disse verktøyene koble til samme uttaket i et kjøretøy.

Innebygd diagnostikk

OBD-II dekker de fleste motor systemer.
Bruke en innebygd diagnostikk avhenger (OBD) kode reader av året et kjøretøy ble produsert. Biler produseres fra 1996 går OBD-II koder, mens tidligere biler og lastebiler går OBD-jeg koder, og kodene kan variere fra produsent. OBD skannere dekker mange områder i bilen, men spesielt motoren og drivstoffsystemet. Feilkodene kan gå fra drastisk til det lett fastsette; deler av motoren må mer enn rutinemessig vedlikehold eller din gass cap kan være brutt.

Bremser

Alltid diagnostisere brems problemer umiddelbart.
Noen skannere kan være kompatibel med andre diagnostic systemer, men mange av billigste er ikke. En grunnleggende OBD II skanner vil ikke lese koder for ABS bremsesystemer (ABS). Mens OBD II skannerne dekker de fleste biler produsert etter 1996, dekker mange av ABS koden leserne bare bestemte kjøretøyer. Når forsker mulig koden leser kjøp, er det lurt å vurdere biler det kan brukes med og gjøre visse maskinvaren er kompatibel.

Dekktrykk overvåkingssystem

Opprettholde riktig dekktrykket vil forbedre gass kjørelengde.
Tire trykket overvåkingssystemer (TPMS) brukes ikke mye som OBD-II koder, men snart. Department of Transportation har mandated at alle biler produsert etter 2008 utstyres med TPMS sensorer. Selv om disse skjermene er ingen erstatning for regelmessig sjekke dekktrykket for hånd, kan de gi en driver rikelig advarsel at det er et problem med en dekk, som kan bidra til å unngå en flat eller en utblåsning. En TPMS skanner fungerer mye på samme måte som OBD-II og ABS koden lesere. Den kommuniserer med bilens datamaskin, leser problemer med koden, og kan føre til en diagnose.

Kollisjonsputer

Kollisjonsputer opererer under supplemental restraint system (SRS). Diagnoseverktøy for SRS problemer koder er knappere enn ABS lesere. Av de få som er tilgjengelige, pleier de å være spesifikke for produsenter, som BMW. Også som oppbremsing systemet er hvis det er et problem med kollisjonsputer, det best å forlate arbeidet til en profesjonell. Kollisjonsputer kan krever komplisert vedlikehold og være kostbart å fikse, foreta omvendt utvikling av en uformell feil kan bli dyrt.

Multi-Bruk skannere og bærbare datamaskiner

Diagnostikk med en laptop gir enklere oppdatering og oppgradering som koding endringer.
Teknologien utvikler seg i et tempo som favoriserer integrering. En dag, kan diagnosekode skannere bli alt-i-ett verktøy. Så i stedet for å eie flere lesere, ville hjem mekaniker ha et verktøy for OBD, ABS, TPMS og andre problemer med koder. Det er allerede flere skannere som kan fleroppgavekjøring. Actron's CP9580 automatisk skanner, for eksempel kan lese både OBD og ABS. For tiden de dyrere stykke maskinvare, mer tilgang til motorkjøretøy diagnostikk. Også, det er en vei å omkjøringsvei skannere helt. Hjem mekaniker kan kjøpe og laste ned programvarepakker og slå en bærbar PC til en flerspråklig skanneverktøyet. Men må en diagnostisk kabel med både en USB og en 16-pinners kobling datatilkobling kjøpes separat.

Link datatilkobling

Uansett diagnosesystemet krever grensesnitt med bilens diagnosesystemet tilgang til koblingen datatilkoblingen (DLC) i et kjøretøy. Det eneste unntaket er med visse SRS skannere som krever åpne bilens hette og finne en spesiell 20-pins kontakt. Vanlig DLC portens sted, men kan variere avhengig av merke og modell av bilen, men er vanligvis plassert på førersiden av bilen under dashbordet mellom gasspedalen og bagasjerommet slipp. Når et diagnostisk verktøy er festet, må maskinvaren og bilen være aktivert. Skanneren vil gjøre resten og automatisk hente noen venter på problemer-kode.

Forstå problemer med koder

En skannerens Brukerhåndbok bør inneholde alle generisk problemer koden definisjoner som skissert av Society of Automotive Engineers. Noen koder, men kan være spesifikke for kjøretøy produsenten, og definisjoner vil trolig ikke være tilgjengelig i bilens eier håndboken. Det er mange nettsteder på Internett som kan hjelpe deg med å finne definisjoner, hvis du har mistet manualen eller ikke finner informasjonen du trenger.