Nnywellness.com

Hvordan diagnostisere problemer med automatgir


Overhaling automatgir koster tusenvis. Tilbringe noen minutter å lære grunnleggende om hvordan de fungerer kan spare deg for mye hodepine og penger.

Instruksjoner

• Først bør du vite den grunnleggende betjening av automatgir, og de viktigste komponentene inneholder. Du trenger også å vite noen av begreper og definisjoner knyttet den. Til å begynne med, er det dreiemoment konverter. Det er en mekanisk og væske kopling som kobler motoren til overføring. Det fungerer som en clutchpedalen i standard Skift kjøretøy. Som fart ramper opp, omformer spinner, dreiemoment multipliseres med en turbin design innsiden av enheten. Tidlig navn for automatiske girkasser spilte på dette faktum, ved hjelp av navnet "Jet" sted i deres reklame, for eksempel Turbojet, Hydradrive, væske stasjon, eller Jetaway. Hva er viktig å vite er at en One Way Clutch eller Sprag Clutch brukes i såkalt. Som konverteringsprogrammet spinner, tillates overskru eller spinn raskere enn motoren slås. Dette øker produksjon og effektivitet. Som konverteringsprogrammet bremser ned som motor hastighet reduseres, må det, på noen punkt "catch" eller stoppe så motoren kan kjøre den igjen. Denne sprag clutch design lar dette skje. Konverteringsprogrammet kan løp bort i bare én retning, og fange mot enveis clutch i den andre.

En defekt sprag clutch i konverteringsprogrammet tillater ikke bilen å gå inn i lav eller omvendt. Forutsatt at overføringen er full ren væske, hvis kommer inn i utstyret er svært langsom, eller et godt sted å begynne å se etter et problem er ikke konverteringsprogrammet. Fjern konverteringsprogrammet ved å fjerne overføring. Inne konverteringsprogrammet er engasjement kategorier og en spline-kurve. Bruke et par lange skrutrekkere, kile spline så det vil holde. Prøv og slå kategorien med andre skrutrekkeren. Det bør gratis spinn i én retning og holder fast i den andre. Hvis ikke, er konverteringsprogrammet feil.

• Et annet godt sted å lete er pumpetrykk Hvis overføringen ikke vil flytte i det hele tatt. Men dette er sjelden, siden de fleste pumper er svært pålitelig, er en rask sjekk å løsne en overføring kjøling linjen og starter motoren. Mest kjøling er på radiatoren. Dette er ikke en krevende test siden en trykkmåler installeres, vil en lyd pumpe spray væske under et ganske høyt trykk. (Pakke en klut rundt montering å hindre væske fra å gå overalt). Hvis du ikke ser en gusher væske, har du en pump problem. Bare kjøre motoren noen sekunder for å hindre kjører overføring tørr. Før du fordømmer pumpen selv, kan du kontrollere overføringen filteret. Dette krever fjerne tjenesten pan, men det er verdt innsatsen. En koblet eller skitne filter kan forårsake lavtrykk problemer.

Det er verdt å merke seg at ikke alle filtre er brukbare. Mens sjeldne, er noen filtre begravet dypt i overføringen. Kontroller Servicehåndboken.

• Et annet vanlig problem er forsinket skiftende eller harde skiftende. Du kan eliminere omformer og pumpe som problemet. Du har væsketrykk omformer og pumpen arbeider. Mer enn sannsynlig må stikke ventiler i ventil kroppen eller SKIFT solenoider. Ny design overføringer har kontrollert overføringer. Disse bruker elektro magneter til å øke eller redusere Skift ventiler. Eldre overføringer brukt en ventilhuset. I eldre design var det en balansegang å bestemme tiden til å skifte. En Gasspjeld var koblet til gass sammenhengen fortelle overføring hvor gass pedalen var. Denne Gasspjeld balansert mot hastigheten av motoren via en overføring guvernør. Jo høyere hastighet, desto større er guvernør trykket. I noen virkelig gamle sendinger tok en modulator ventil plassen til Gasspjeld. Dette basert på motoren vakuum å bestemme Last verdier. Dette laste verdier ble balansert mot hastighet eller guvernør verdier for å finne Skift poeng. Alt dette gikk bort med datamaskiner. Disse elektromagnetiske engasjere og frigjøre basert på motoren verdiene som beregnes, og disse verdiene enkelt fastslå nøyaktig Skift poeng.

Hvis skiftende uberegnelig, treg eller harde, hvis bilen er drivstoff injiseres, har du sannsynligvis Skift solenoider. Ventilene i disse solenoider kan være fast. Et godt sted å starte er å service overføring, og legge til en god Skift conditioner. Hvis det ikke løser problemet, må du kanskje erstatte Skift-solenoider. Det samme gjelder for eldre overføringer. Ventilene kan være fast i ventilhuset eller guvernør. Så, det er service og/eller erstatte ventilhuset og guvernør. Det er også verdt å nevne at innebygd i overføring, for å hjelpe pute skiftene er akkumulatorer. Dette er fjærbelastet dampeners. Hvis de ikke, overføring vil trolig "slam" i utstyr. Det blir en rask, hals-breaking SKIFT, ikke harde eller forsinket.

• Hvis du kan føle din overføring SKIFT, men deretter "spin", har du problemer. Dette betyr clutch pack eller SKIFT band har brent ut. Det er ikke gode nyheter, fordi dette betyr en overhaling. Inne overføring er flere clutch pakker og band. Det er også flere flere sprag, eller en måte clutcher. Clutch pakkene bestå av stempler som gjelder press mot en "pakke av friksjon og stål plater" som driver en sol utstyr, planeten utstyr eller ring gear. (Planetenes gear sett er grunnlaget for automatiske girkasser). En sikker måte å fortelle er å fjerne måling, eller slippe overføring panorering og lukt og inspisere væsken. Hvis det er brent lukter, mørk og misfarget, er det ikke et godt tegn.

• Siste unnlatelse av å vurdere er mekanisk. Noen ganger strimler en gear. En god måte å fortelle er å slippe pannen og se etter metall spon, metall sjetonger eller foring materiale. Foringen materiale er vanligvis bronse farget. Hvis du finner dette, er det tid for en overhaling.

Tips og advarsler

  • Noen Skift problemer kan løses ved å justere riktig ventil chokekablen, hvis den er utstyrt med en. Skift solenoider er enkle å erstatte på de fleste nyere biler. De er tilgang til gjennom tjenesten pannen. Følg din kjøretøy fabrikanten retningene. Rutinemessig service din overføring. Det sparer mye problemer ved bare behandler den. Sjekk også kjølesystemet. Husk at overføringen er avkjølt av radiatoren. Varme dreper en overføring svært raskt.
  • Noen produsenter er å eliminere dip-pinner. Noen har vanskelig påfyll prosedyrer. Alle væskenivåer bør kontrolleres med girkasse på driftstemperatur. Alle væsker er ikke det samme, og bruker feil væsken kan permanent skade en overføring. Følg produsentens instruksjoner og ikke snarvei noen prosedyrer.