Nnywellness.com

Hva kabler trenger jeg for en ny LCD HDTV?


Hva kabler trenger jeg for en ny LCD HDTV?

Som kabler du trenger for nye LCD HDTV avhenger i stor grad på hva du skal gjøre med settet. Planlegger du bare å se på TV på kabel eller satellitt-set top-boks? Hvis så, kan du komme unna med bare én kabel, skjønt kabelselskapet inneholde andre. Vil du koble til en DVD-spiller, en TiVo eller en spillkonsoll? Du trenger ekstra kabler for å koble enhetene.

HDMI-kabel

HDMI-kabelen er den vanligste HD-kabelen i bruk. Det er et enkelt, flatt kabel som gir høy kvalitet bilde overføring fra en kabel eller satellitt set top box. HDMI kan også brukes til å koble din datamaskin, DVD eller Blu-ray-spiller, PlayStation 3 og Xbox 360, selv om disse elementene kan kobles med andre kabler.

Komponent-kabler

Dette er et sett av fem kabler som ser ut som den eldre stilen A / V (også kjent som RCA)-kabler. Disse kablene brukes vanligvis til å koble enheter en HDMI-kabel gjør samme type. Grunnen de er populære er at de er ofte betydelig billigere enn sammenlignbare HDMI-kabler. Men kan kvaliteten på bildet være litt dårligere med disse kablene. Merk at hvis du skal koble en Wii-spillkonsoll, bruker det bare komponent eller kompositt kabler.

Sammensatt kabler

Disse kablene, som vanligvis brukes for standardoppløsning (SD) TV og andre SD skjermenheter, kan også kobles til en LCD HDTV hvis du har en enhet som krever dem. PlayStation 3, X-Box 360 og Wii kan alle bruke sammensatte kabler, kan de fleste DVD-spillere og kabel/satellitt set top-bokser.

S-videokabel

Brukt av noen kabel/satellitt set top bokser og DVD-spillere, S-Video overfører bare video. Den er vanligvis koblet to A / V (RCA stil) lydkabler for å gi både lyd og video.

Koaksialkabelen

Denne typen kabel brukes vanligvis hvis du vil koble en luftantenne til nye TV-apparatet. Mens du kan også koble andre enheter med en koaksialkabel, er det ikke anbefalt, som andre typer kabel gir bedre bilde.

SCART

Brukes hovedsakelig i europeiske land, SCART-kabelen har en bred kontakt og kan brukes til nesten alle slags enhet som bruker komponent eller kompositt kabler. Før du kjøper en SCART-kabel, men sørg for at enheten kan bruke den. De fleste amerikanske TV inneholder ikke en SCART-tilkobling.