Nnywellness.com

Hvordan konvertere fot Per sekund Per sekund til g


Følgende artikkel viser hvordan du konverterer mellom to vanlige enheter av akselerasjon, fot per sekund per sekund og "g". Akselerasjon er definert som endring i hastighet og/eller i kjøreretningen. Retardasjon er der hastigheten reduseres, altså endringen er negativt. Hastighet måles i enheter av avstand delt tid. Noen eksempler er meter per sekund (m/s), kilometer per time (km/t), miles per time (MPH) og fot per sekund (ft/s). En endring i hastighet måles i enheter av hastighet delt tid, noe som forteller hvor raskt fart er skiftende. Noen eksempler er meter per sekund per sekund (m/s ^ 2) og fot per sekund per sekund (ft/s ^ 2). En annen vanlig enhet akselerasjon er "g", som er gravitasjonsakselerasjonen på jordens overflate. Dette er akselerasjonen som oppstår hvis du trykker et objekt av en hylle og det begynner å falle.

Instruksjoner

• Start med akselerasjon i enheter av fot per sekund per sekund (eller kvadrat fot per sekund), deler av 32.174. Resultatet er akselerasjon i enheter av g. For eksempel hvis et objekt er akselererende 16 fot per sekund per sekund, er det fart med 0.497 g

• Start med akselerasjon i enheter av g, og deretter multiplisere med 32.174. Resultatet er akselerasjon i enheter av fot per sekund per sekund (eller fot per sekund kvadrat). For eksempel hvis en bil gjennomgår en sjokket av 5 g, er det akselerert (eller decelerated) med en hastighet på 160.87 fot per sekund per sekund.

• Multiplisere akselerasjonen når det opprettholdes, for å se endringen i hastighet fra en bestemt konstant akselerasjon opprettholdt i en angitt tidsperiode. Hvis bilen i eksemplet i trinn 2 opprettholder den akselerasjon hastigheten for 0,5 sekunder, ville hastigheten endre 80.44 fot per sekund.

Tips og advarsler

  • På månen er gravitasjonsakselerasjonen ca 5.32 fot per sekund per sekund, som er 16.54% av en "g". Dette er nesten nøyaktig en sjettedel av en "g". Det er derfor et objekt faller på månen synes nesten å flyte. Vi er vant til å se droppet objekter øker sin hastighet mye raskere.
  • I virkeligheten, akselerasjoner er sjelden konstant og beregne endringen i hastighet ville kreve bruke mer avanserte matematiske. Hvis du vet hvordan endringer akselerasjonen som funksjon av tiden, kan du for eksempel bruke en integrert beregne endringen i hastighet nøyaktig. For mange beregninger, men kan en forenkle ved antar en konstant akselerasjon, eller høyst et lite antall trinn, hver med sin egen konstant akselerasjon.