Nnywellness.com

Hvorfor kjører batterier?


Batterier makt alt fra biler til lommelykter. Men batterier ikke vare evig, selv oppladbare seg, og noen ganger "kjøre." For å forstå hvorfor batterier gjør dette, er det viktig å forstå hvordan batterier generere energi i første omgang.

Funksjonen

Batterier generere elektrisitet gjennom kontrollert reaksjoner av kjemikalier. Råolje batterier kan opprettes av kobber, bly og alle syre (som sitronsaft eller svovelsyre). Syre og bly samhandle, slippe ioner som overføres gjennom kobber og blitt elektrisitet. Kraftige batterier har veldig sterke kjemikalier i dem lage energisk reaksjoner i dem og dermed store mengder strøm.

Tidsramme

Kjemiske reaksjoner strømmer stadig og tilbake som kjemisk obligasjoner er brutt (hvilke befrir energi) og reformert (som tar energi). Over tid, er energi generert av bryte kjemisk obligasjoner equaled av energien som brukes til å opprette nye obligasjoner. Dette kan observeres som et batteri svekkes over tid. Som den kjemiske reaksjonen nådd likevekt (punktet der reaksjonene energier er lik er forbruk), batteriet "dør" eller "kjører."

Betydning

Fordi kobber gir energi (i form av elektrisitet) for å unnslippe batteriet, mer en batteriet er brukt, raskere reaksjonen når likevekt. For å si det en annen måte, hvis bryter en kjemisk binding gir deg fem ã¸re, men gjør en kjemisk binding koster fire ã¸re, du har et overskudd av pennies lagret i banken. Hvis du bruker noen av disse pennies, du har mindre å danne nye kjemisk obligasjoner med og til slutt, vil du bare få nok pennies å skape obligasjoner uansett hvor mange du bryte. Analogien er ufullstendig, men som uansett om du bruker penninger eller ikke, vil det være en tid som mengden pennies laget er lik mengden pennies brukt.

Identifikasjon

Oppladbare batterier reversere den grunnleggende batteridrift sporadisk og innføre energi (i form av elektrisitet brukes gjennom en lader) tilbake i den kjemiske reaksjonen. Etter en stund, men er evnen til den kjemiske reaksjonen å absorbere denne ekstra energi eliminert som den kjemiske reaksjonen når likevekt. Dermed er oppladbare batterier litt mindre effektiv etter deres første lade, litt mindre etter deres andre, og så videre inntil batteriet "dør" eller er helt "kjøre." Gitt, det tar betydelig lengre for oppladbare batterier til "løpe" enn vanlige batterier, men til slutt den kjemiske reaksjonen innen vil nå likevekt etter hvert.

Advarsel

Ikke prøv å lade vanlige batterier. Typisk standardbatteri konfigurasjonen er ikke ment å lades og det kan forårsake brann skade laderen og eksplodere selv sprøyting syre. Tilsvarende annen oppladbare batterier bruker ulike kjemikalier, skår Metal Hydride (NiMH) eller den eldre Nickle kadmium (NiCad), og krever ulike overføringer av maktbalansen å lade riktig. I beste fall vil et oppladbart batteri som lades galt gjøre ikke noe. I verste fall kan det eksplodere, overopphetes, og starte en brann.Alle batterier må avfallsbehandles på korrekt måte som inneholder de giftige kjemikalier som bly, skår, litium eller sink. Disse kjemikaliene kan være små i mengden, men i antall kan forurense jord og drikkevann av uansett hvor de er dumpet. Se om lokalsamfunnet har et batteri resirkulering program eller en farlig avfall (eller selv "E-avfall») gjenvinning program. Noen forhandlere gir avhender batterier gjennom resirkulering vinduer i sine butikker. Bilbatterier, for det meste, inkluderer en "innskudd" når kjøpt som kan gjenopprettes når en kjøre ned batteriet returneres til auto deler butikken. Denne er å oppmuntre resirkulering siden en typisk bilbatteriet har flere pounds av svært giftig føre i den.