Nnywellness.com

Plasma vs LCD i høyden


Plasma vs LCD i høyden

Plasma og LCD-teknologi er de to mest populære erstatninger for den gigantiske, gammeldags CRT TV av yesteryear. Plasma og LCD-skjermer har sine fordeler og ulemper sammenlignet med hverandre. En avenue i hvilken LCD TV har en klar fordel over plasma-TVer er kvaliteten på driften på høyden.

Luft trykket forskjeller

Mange faktorer kan påvirke lufttrykket i et bestemt sted, inkludert fuktighet og temperatur. Men når andre miljøvariabler holdes konstant inneholde deretter high altitude miljøer mindre trykkluft enn lav høyde miljøer. LCD-TVer og skjermer inneholder ikke noen komponenter som påvirkes av lufttrykket. På den annen side, kan ytelsen til din plasma-TV svekkes i høytliggende, lav-luften trykk omegn.

Endre funksjon

Plasmaskjermer lagre xenon, neon, argon og andre gasser i mikroskopiske glass konvolutter. Disse konvolutter gass manipulert for å produsere bilder på plasma skjermen. Når du bruker en plasma-TV i lav høyde, er lufttrykket likt på innsiden og utsiden av disse konvolutter. På høyden er det imidlertid en differensiell fordi miljømessige lufttrykket synker. Lufttrykket inne konvoluttene øker, som resulterer i økt mengde varmeproduksjon innsiden av plasma-enheten.

Plasma høyden problemer

Plasma TV viser se ikke annerledes på høyden. Operative Hovedforskjellen er at TV trenger å bidra mer energi mot kjøling av enheten. Kjøling tendens til å være en støyende aktivitet, spesielt hvis TV bruker en fan for kjøling formål; Dette resulterer ofte i plasma TV emitting konstant summende støy. Fordi TV bruker mer energi for kjøling, bør plasma TV eiere også forvente en høyere strømregningen ved TV store høyder i stedet for lav høyde. Dette økt energiforbruk bidrar også til kortere forventet levetid for plasma-TV i høyden.

Høyden Plasma-TVer

Mens det er vanligvis sant at plasma-TVer har å jobbe hardere på store høyder, har noen produsenter tatt skritt for å sikre at deres TV fungere riktig og effektivt i store høyder. NEC TV, spesielt er markedsført for bruk på elevations opptil 9,180 føtter. Panasonic og Pioneer hevder også at deres TV fungere som normalt ved høyder mindre enn 7.500 til 7800 føtter. Hvis du bor på et betydelig høyere høyde eller planlegger å bruke TVen i et fly bør så du velge en LCD eller LED-TV fordi disse TV er helt upåvirket av Høydeforskjeller.