Nnywellness.com

Hvordan å skifte gjennom girene på en manuell girkasse


Alle som kjører bør forstå grunnleggende bilkjøring med manuell girkasse eller girstangen. Manuell girkasse biler vanligvis få mer miles per gallon og som gasspriser går, flere og flere folk kjøpe girstangen autos. Kjører en manuell girkasse i trafikk kan være vanskelig hvis du ikke har mestret teknikken. Studere denne veiledningen for å hjelpe deg å lære hvordan å skifte gir lett.

Instruksjoner

• Se på konfigurasjonen av på pinne SKIFT. Her finner du en dobbel-H mønsteret. Første gear er vanligvis øverst til venstre med andre girene i rekkefølge. Omvendt er vanligvis i nedre riktig posisjon. Hvor mange tannhjul i bilen, kan det være flere vertikale innlegg på grunnleggende dobbel-H figuren. Den vannrette linjen er nøytralt. Det betyr at bilens overføring ikke er i utstyr.

• Sett venstre foten på clutchen. Flytte girskifte fra første til andre, fra andre til tredje og så videre. Få en følelse for hvor hver gear er fordi du ikke alltid ser når du kjører. Også få en følelse for hvor omvendt er.

• Har noen kjører du og bilen til et trygt sted hvor du kan praktisere kjøring med manuell girkasse. Du kan bruke en kirkens parkeringsplassen på hverdager. Kontroller at øvelsesområdet nivå.

• Delta på parkeringsbremsen. Start motoren med foten på clutchen. Slipp på parkeringsbremsen som du setter bilen inn i første gear. Forsiktig la ut på clutchen mens du gir bilen en bit av gass med høyre foten. Du bør føle overføring engasjere og bilen skal begynne å flytte. Hvis du gjør dette feil, kan bilen bukk og stall. Hvis den gjør det, prøve igjen til du får bilen til å gå videre i første gear.

• Stoppe bilen. Sette venstre foten på clutchen og høyre fot på brems. Feil å clutch fører motoren å dø.

• Starte bilen i første gear igjen. Denne gangen, flytte inn i andre gear når bilen får litt fart. Når det blir enda mer fart, gå igjen. Hver bil er forskjellig. Du kan se på RPM på dashbordet for å lære når det optimale tidspunktet å skifte for bilen.

• Lære å starte bilen på en høyde når du vet hvordan å komme igang på en flat overflate. Det er litt vanskelig å clutch og gir bilen nok gass for bevegelse fremover. Bruke på parkeringsbremsen, og slippe det på riktig tidspunkt å forsikre bilen ikke rulle bakover.