Nnywellness.com

Hvorfor er min Nikon SLR søkeren Fuzzy?


Hvorfor er min Nikon SLR søkeren Fuzzy?

Bildet som viser gjennom et speilreflekskamera (SLR) kameraet søkeren er en direkte representasjon av det resulterende bildet. Et emne eller en scene gjenspeiles av en trekkes tilbake speil, flytte under lukkeren brann, til et mindre stasjonære speil som deretter vises i søkeren.

Diopter justering

Noen Nikon speilreflekskameraer er utstyrt med en diopter justeringsspaken eller knute i nærheten av søkeren-vinduet. Ifølge en Nikon støtteside justerer dette lever eller knappen fokus på bildet i søkeren som bedre passer visjonen om en personlige fotograf. Hvis kameraet har diopter justering, anbefales flytte spaken opp eller ned eller flytter knotten sidelengs til søkeren bildet er i riktig fokus.

Skitne speil eller fokus skjermen

Siden uttrekkbar speilet releer emnet bildet i søkeren, kan samlet smuss, støv eller andre flekker forårsake et uskarpt bilde. Speilet skal rengjøres forsiktig med en cottom vattpinne fuktet med glass renere og deretter pakket i linsen renser. En skitne fokus skjermen, plassert direkte ovenfor speilet, kan også påvirke bildet i søkeren. Denne skjermen er dekket med en svært følsom belegg og burde være renset profesjonelt.

Linsen problemer

En linse som er skitten, montert feil eller internt skadet vil resultere i en uklar eller uskarpe søkeren bildet. Feilsøke objektivet ved å feste den til en annen speilreflekskamera og ser gjennom søkeren. Hvis bildet er tilsvarende uklare, er problemet sannsynligvis et resultat av skade fokus mekanismen eller indre optikk.