Nnywellness.com

Hvordan koble 12V batterier i en linje


Hvordan koble 12V batterier i en linje

Koble batterier i en linje (også kalt i serien) legger sammen spenningen personlige batteriene. For eksempel hvis du kobler three12-volts batterier i serien, legger kombinasjonen ut 36 volt, men nåværende er fortsatt som et enkelt batteri. Serien tilkoblingen leverer høyere spenning kreves av enkelte typer utstyr.

Instruksjoner

• Line opp antall ønskede batterier ende-til-ende med alle positiv terminalene mot venstre. Setter batterier ende-til-ende, gjør det enklere å koble dem riktig, unngå en kortslutning. Hvis du planlegger å koble mer enn fem eller seks batteriene, kan dine behov bli bedre møtt av et enkelt høyere spenning batteri.

• Koble den negative terminalen på den første (i dette tilfellet, den lengst til venstre) batteriet til positiv terminalen til den andre, med en kort genser kabel. Koble deretter negative andre batteriet til positivt på tredje, og så videre nedover linjen. På slutten av prosessen, vil du ha en gratis positiv terminal og en gratis negative terminalen.

• Fest startkabler til hver av gratis terminalene, som bør være i en av kjeden. Dette er de positive og negative tilkoblingene til høyere spenning utstyret i spørsmålet.

Tips og advarsler

  • Når du velger batterier for en serie tilkobling, velge batterier av lignende størrelse, alder, kapasitet og kjemi (ikke mix alkaliske og litium-ion batterier, for eksempel).
  • Bruke et sterkt skadd eller defekt batteri i serien kjeden kan resultere i en lavere spenning, som igjen kan skade utstyret slås. Hvis et batteri er lekker, kast det trygt.
  • Se kravene til utstyret. For høy spenning kan skade den eller føre til fungerer feil.