Nnywellness.com

Hvordan endre oljen i en 1993 Pontiac Grand Prix


Hvordan endre oljen i en 1993 Pontiac Grand Prix

Endre motorolje i din 1993 Pontiac Grand Prix hver 3000 miles for å opprettholde motorytelse. Kontrollere overføring, luftfilteret og batteriet under en olje endring hjelper overvåke motoren. Endre oljen krever drenering olje fra i olje pan og skifte oljefilter. Olje bunnpluggen på 1993 Grand Prix er på undersiden av olje pan, på baksiden av motoren. Oljefilteret er på de lavere, foran motoren. En skikkelig oljeskift tar ca 15 minutter.

Instruksjoner

• Kjør bilen på bilen ramper og engasjere nødbremsen.

• Plasser olje bøtte under bunnpluggen, og Fjern bunnpluggen olje med en socket skiftenøkkel. At oljen til avløp, før du bytter bunnpluggen. Dreiemoment bunnpluggen til 33 fotpund, bruker en momentnøkkel 3.1L Engine. Bruk 18 fotpund dreiemoment 3,4 L Engine.

• Flytte olje bøtte til under oljefilteret. Bruk en olje filter fastnøkkel til å løsne oljefilteret, og fjerne den for hånd. Gummitetningen må komme med oljefilteret.

• Gni noen ferske olje på pakningen for nye oljefilteret, og installere det på bilen. WIX 51036 gjelder for både motortyper. Slå filteret, før det er tettsittende på motoren og en kvart-sving ytterligere.

• Fjerne olje cap, og fylle med fem quarts av SAE 5w30 3,4 L motoren eller 4.1 quarts av den samme oljen 3.1L Engine.

• Erstatt olje cap, og starte bilen. Overvåke filteret og avløp plugg for lekkasjer. Den primære årsaken for lekkasje er en løs bunnpluggen eller to pakninger på oljefilteret. Korrigere eventuelle lekkasjer identifisert.

• Kontroller oljenivået på måling, og legge til olje, som nødvendig. Du registrerer en halv quart til full quart lav. Legge til riktig nivå er angitt på måling. Tilbake av ramper, og kast brukt olje og oljefilter på noen profesjonelle lube butikk.

Tips og advarsler

  • Bruk en socket skiftenøkkel, hvis du ikke har en momentnøkkel. Tretti fotpund dreiemoment krever får Oljepluggen tettsittende med motoren, og snu socket skiftenøkkelen om en halv sving ytterligere.