Nnywellness.com

Plasma kontra LCD-TV i store høyder


Hvis du prøver å bestemme seg mellom å kjøpe en plasma-TV eller flytende krystall display TV, deretter være høyden av stedet en faktor å vurdere. Dette skyldes at plasma-TV i høyder høyere enn 6500 fot, der lufttrykket er tynnere enn ved havnivå, kan sende en summende eller summende lyd. Dette er resultatet av TV elektriske kretser under mer stress å utføre. Det er ingen slike høyde problemer med LCD-TV.

Plasma

Inne en plasmaskjerm TV er to lag av glass. Innen disse lagene er hundretusener av små glass konvolutter eller celler, som inneholder trykksatt naturgass, inkludert xenon og neon. Når en plasma TV er aktivert, ionisert gassen, forårsaker de grønn, rød og blå fosfor i hver celle å vokse, danner bildet du ser på skjermen. Mens dette gir nøyaktige bilder, avhenger teknologien mer eller mindre lik lufttrykket i og utenfor TV.

LCD

LCDer består av et lag med flytende krystaller, som er molekyler i form av en stang, klemt mellom gjennomsiktige paneler. Flytende krystaller opptrer egentlig som en nedleggelse, flytte og justere på en bestemt måte å la lyset passerer gjennom, danner bildet på skjermen. I motsetning til plasma TV, LCD-TV ikke brukt trykksatt gass celler for å lage bildet på skjermen. Dette betyr at de ikke er påvirkes av lufttrykket i større høyder.

Høyden ytelse

Når en plasma TV brukes på en høyere høyde, er TV kretser satt under mer press og stress til ionisere gass fylt cellene i. TV krever mer strøm til ionisere gassen, som betyr at TV kjølesystem - fans eller konveksjon system--må kjøre på en høyere intensitet. Dette kan forårsake en summende lyd fra innenfor TV kan forstyrre den normale TV-lyden. Dette påvirker vanligvis ikke bildekvaliteten selv, imidlertid.

Betraktninger

Noen produsenter har utviklet avanserte plasma-TV som vil fungere i høyereliggende uten summende problemet, men disse er vanligvis dyrere enn konvensjonelle plasma-TV. For eksempel, i juli 2009 innført Runco en rekke plasma skjermer utformet for miljøer høyere enn 9000 fot. TV hadde en produsent veiledende pris på mellom $6,995 for en 50-tommers TV og $15,495 for en 65-tommers TV.