Nnywellness.com

Hvorfor Bilen rister rundt kurver?


Hvorfor Bilen rister rundt kurver?

Når bilen rister mens du kjører, er det tid å ha sjekket ut. Dette er en irriterende, nervepirrende, ofte skremmende og muligens farlig tilstand som sannsynligvis ikke vil forsvinne av seg selv. Styring og fjæring systemer av bilen er sammensatt av mange arbeider, bevegelige deler som kan bli skadet eller utslitt. Noen av hurtigreparasjonsfilene er enkel; andre krever mer tid til å diagnostisere og penger til å reparere.

Støtdempere

Utslitte støtdempere kan forårsake et kjøretøy clunk, grøsser eller vibrere. Funksjonen for støtdempere er å bistå i behandling, å gjøre turen mer komfortabel for passasjerer og til slutt ha et kjøretøy fra rallende fra hverandre. Når du kjører rundt en kurve, hvis den støtdemper som ikke bærer så mye vekt er svak, vil det sprette og riste mer. Mange støtdemper produsenter anbefaler erstatning på 50 000 miles.

Løs hjul

En enkel grunn til potensielt farlige situasjoner kan være at hjul er løs. En rekke lug vanskelige problemer holder hjulet på plass. Lug vanskelige problemer kan være løs fordi de ikke har blitt skrudd mot riktig dreiemoment. Eller hvis hjulet har vært av og på bilen mange ganger fordi dekkene er endret eller rotert ofte lug mutter stud kan bli svak og kan strekke.

CV Joint

Konstant hastighet (CV) leddene koble hver ende av en aksel til hjulene tillater aksel å slå. Begge står i godt smurt svart gummistøvler, som er ribbet slik at de kan flex. Du kan ikke se den faktiske felles ved å se på det fordi det er dekket av støvelen, men det består av metall ringer innebygd med kulelager. En CV felles kobler til hvert hjul. (Et eksempel på hvordan de fungerer er å tenke på underarmen som akselen og så hjulet. For å gjøre svinger, trekk CV felles som håndleddet gjør.) Når slitt, opererer den ikke, så når du slår hjulet, det binder. Akselererende rundt en kurve, kan du føle en vibrasjon eller hører et klikk når en CV felles er utslitt.

Knytte stenger

Trekkstang ender sikker styrekoplingen til bilens ramme. En tie rod slutten ser ut som en metall aksel med en pære på slutten som oppretter tilkoblingen. Eldre modell biler har tie rod ender som kan bli dysfunksjonelle på 1000 miles eller 100.000 miles avhengig av kjøreforholdene (kaldt vær, kjører gjennom jettegryter og salt på veier som forårsaker dem til å slites mer raskt). Eldre biler har fett beslag tie rod endene, som er opprettholdt på melodi ups. Sent modell kjøretøy tie rod ender er innkapslet i en forseglet smøremiddel "støvel" container som holder dem smidig og dermed levedyktig for en lengre periode, så de sjelden byttes. Slitte slips stenger gjør et kjøretøy riste.

Dekk

En ut-av-runde dekk (en som har skjev og bli egg-formet fra sitter for lenge på ett sted) kan forårsake ustø som kan oppstå rundt kurver eller flytte rett fram.