Nnywellness.com

1988 Ford lastebil V8 motor feilsøking


Ford Motor Company introduserte sin første F-serie bilen i forbruker besetningen i 1948. Siden da har Ford lastebiler vært blant de høyeste solgte bilene i USA, med F-150 som sitt flaggskip. For 1988-modellåret inneholdt Ford flere blyfri og dieseldrevne V8-motorer, mellom 5.0L 7.5 L. Fordi disse lastebilene er nå åpenbart mye eldre, kan problemer lett oppstå selv om en streng vedlikeholdsplan holdes. Disse feilsøking tidlig i deres eksistens kan til slutt spare deg tid og penger.

Instruksjoner

• Åpne hette og Finn motor batteriet 1988 Ford lastebil. Skru både boltene som holder hver av terminalene til batteriet og flytte disse terminal kablene langt fra batteriet. Sjekke batteristatusen casing selv for åpenbare tegn på sprengning eller fysisk skade. Hvis batteriet er skadet, må det være helt fjernet og erstattet. Avhengig av alderen på batteriet, kan etsende stoff har bygget opp på metall terminalene, noe som kan redusere energieffektivitet i lastebil. Skrubbe bort noe av dette skitt med baking soda fortynnet med vann. En tannbørste skal fungere helt fint for dette. Kontroller elektriske ledninger og terminal kabler for tegn på fraying, og erstatt, om nødvendig.

• Løsne filter tube maskinvaren som inneholder denne delen på plass med lastebilens throttle body. Disse motorene var det første året forgassere ikke ble tilbudt, så endre luftfilteret og koble deler er litt av en annen prosess. Lirke inntak røret fra inntak røret med en flathodet skrutrekker, hvis nødvendig. Ellers bør denne delen lett koble fra gass kroppen. Avsatt denne delen og fjern luftfilteret. Hvis luftfilteret er skitten eller skadet, avhende det gamle filteret og erstatte med en ny. Rense rusk er clogging inntak røret, som dette kan skade kraften i lastebil. Koble inntak røret til gass kroppen og sikker med festing maskinvaren.

• Fjern Distributør cap av lastebil til distributøren og festet elektriske ledninger under denne cap. Den negative terminalen på batteriet bør fortsatt være frakoblet, stanse en elektrisk strøm gjennom motoren. Sjekk hver av tennplugger for tegn på overoppheting, fuktighet, korrosjon eller noen annen form for fysisk skade. Merke det elektriske ledningsnett av hver før for å unngå forvirring. Legg merke til gnistgap og fjerne hver plugg med en tennpluggen avtrekker.

• Koble batteriets negative terminalen til batteriet og hold på plass med den medfølgende skruen. Start motoren og la den kjøre ca 10 minutter. Med motoren fortsatt kjører, skru motorolje måling fra sitt sted nær midten av motorblokken. Tørk olje fra måling og erstatte til eieren. Fjerne peilepinnen igjen og sjekk nivået og kvaliteten på motorolje. Hvis oljen er mørk, må endres. Legge mer olje til motorrommet hvis er under det anbefalte beløpet som vises på måling selv.

Tips og advarsler

  • Bruk vernehansker og vernebriller alltid under feilsøking og vedlikehold.