Nnywellness.com

Problemer med å sende tekstmeldinger på MetroPCS


Når telefonen MetroPCS ikke vil sende en tekstmelding, kan det resultatet av mangelen på en nettverkstilkobling eller behovet for å tilbakestille telefonen. Du må også sjekke telefonens melding arbeidssenternummer eller sikre du er riktig inn mottakerens telefonnummer.

Nettverkstilkobling

Hvis mobiltelefonen MetroPCS ikke sender tekstmeldinger, se telefonens nettverkstilkobling. Du kan ikke sende eller motta tekstmeldinger mens roaming eller hvis nettverkstilkoblingen ikke er aktiv. Hvis du er innenfor dekningsområdet MetroPCS, gjenspeiler en indikator på toppen av skjermen det. Flytte til et annet sted hvis indikatoren dekningen gjenspeiler en eller ingen barer. I noen tilfeller kan nærmer seg et vindu forbedre telefonens signal og lar deg sende en tekst.

Soft Reset

En myk tilbakestilling av telefonen MetroPCS kan potensielt løse et problem med å sende en tekst. En tilbakestilling tvinger telefonen å belaste søknadene nødvendig for telefonen å utføre funksjoner som ringe og tekste. Løft eller skyver på telefonen MetroPCS batteridekslet og ta ut batteriet mens telefonen er på. Vent ett minutt og erstatte batteriet og coveret. Du må nå snu telefonen på batteriet fjerning avsluttes den. Slå på telefonen og prøve å sende en tekstmelding.

Mottakerens nummer

Mottakerens mobilnummer må angis korrekt å sende denne personen en tekstmelding. Hvis tekstmeldingene MetroPCS ikke sende, kan du kontrollere mottakerens nummer. Alltid angi mottakerens 10-sifret telefonnummer. Ikke la av retningsnummeret. Du kan også sende en testmelding tekst for deg og en annen mottaker å fastslå om problemet er bare begrenset til én mottaker. Adressere meldingen til mobiltelefonen 10-sifret tall. Du burde få testmeldingen innen få sekunder å sende den.

Meldingen arbeidssenternummer

Sjekk MetroPCS telefonen meldingen arbeidssenternummer hvis du fremdeles ikke sende tekstmeldinger. Melding senter antall funksjoner som en gateway for sending og mottak av meldinger. Standard er antall forhåndsinnstilt på telefonen. Noen ganger må du endre eller tilbakestille den. Åpne tekstmeldingsinnstillingene og søke etter meldingen arbeidssenternummer. Hvis feltet er tomt, kontakt MetroPCS og be om en OTA-oppdatering til telefonen. Representanten kan be deg å slå av telefonen mens oppdateringen sendes. Test dine tekstmeldinger når oppdateringen er fullført.