Nnywellness.com

Bruke avfall frityrkokeren olje i dieselmotorer


Bruke avfall frityrkokeren olje i dieselmotorer

Dieselmotorer, som selv smører bruker drivstoff som er en blanding av olje og bensin, er bemerkelsesverdig fleksibelt maskiner. Uten store endringer, kan en dieselmotor brenne samme vegetabilske oljer som brukes for matlaging. Det er faktisk mulig å brenne avfall vegetabilsk olje (WVO) som har blitt brukt og solgt restauranter. Bruke dette i en dieselmotor uten å skade den innebærer installere noen erstatning komponenter, viktigst en metode for oppvarming akvariet til en temperatur som olje oppnår riktig viskositeten.

Instruksjoner

• Legge til en ovn kit drivstoff tank. Brukt vegetabilsk olje er ikke flytende nok til å brenne i en motor med mindre varmet opp. Det er mange slike kits på markedet av varierende kvalitet. Spør andre drivere av avfall olje biler for sine anbefalinger før du kjøpe og installere en.

• Installere en ovn på brennstoffledningen før injeksjon pumpen. Dette inkluderes med varmeapparatet kit, og er nødvendig for å holde oljen på høyre viskositeten før brenning.

• Installere en bredere innsprøytingspumpe og høyt ratede glødepluggene. Begge disse er ikke strengt nødvendig å brenne spillolje i en dieselmotor, men vil brenne det enklere og med mindre rester igjen for å skade motoren.

• Samle avfall olje fra restauranter. Siden de fleste restauranter har å betale for å fjerne det, lar de ofte deg ta det ganske lykkelig. Bekreft først at olje er vegetabilsk-baserte, som animalske oljer ikke vil brenne i din diesel.

• Teste eventuelle spillolje før du bruker den. Olje som for surt vil skade motoren, og dette kan ikke fjernes ved å bare filtrere oljen. Du kan teste det, bruke en titrering kit tilgjengelig online.

• Pre-filter olje før du setter det i tanken din. Selv om dieselmotorer har indre filterene, vil dette raskt tette hvis biter av mat eller andre store gjenstander blir fanget i dem. Helle drivstoffet gjennom en drivstoff filter kjegle tilgjengelig på noen auto eller båt-deler leverandør vil bidra til å unngå dette.

• Test motoren med litt olje første. Moderne direkte-injeksjon (DI) diesels håndtere ikke spillolje samt eldre indirekte-injeksjon (IDI) modeller, og mange datastyrt injeksjon systemer kan også ha problemer med den. Hvis du har en IDI motor uten en datamaskin, skal fungere, men den eneste måten å vite er å prøve.