Nnywellness.com

Heavy Duty Trucks: Auto Skift vs rett SKIFT


Kraftig lastebiler er utstyrt med enten en automatisk eller manuell girkasse. Manuell, også kjent som rett SKIFT, tilbyr flere fordeler over automatisk, likeledes idet omvendt. Hvilken du velger avhenger av personlig preferanse.

Automatisk proffene

Med automatgir trenger sjåføren bare å bekymre deg for å sette bilen til stasjonen, omvendt, park og nøytrale. Dette er enkleste overføring å operere. Bilen går raskere, overføring automatisk over til et høyere gir. Når bilen bremser, skifter den automatisk til et lavere gear.

Automatisk ulemper

Automatiske girkasser krever mer strøm, derav de forbruke gass raskere enn en manuell girkasse. Automatisk krever også mer hyppige og komplisert vedlikehold. De er også dyrere.

Manuell proffene

En manuell girkasse går ikke bruker gass så raskt som automatisk. Også akselererer raskere og trenger mindre vedlikehold. En manuell girkasse gir en mer kontroll over bilen, en fordel når du tar en kraftig lastebil off-road.

Manuell ulemper

Kjøring med en manuell girkasse krever begge føttene, som en clutch er involvert. Kjøring i områder med trafikk krever konstant skiftende, som noen drivere kan finne kjedelig og forstyrrende.