Nnywellness.com

Hvordan du justerer ventil Clearence i en bilmotor


Det er viktig å justere ventil klarering i en bilmotor. Forbrenningsmotor gjelder termisk ekspansjon som temperaturen stiger til et forhåndsbestemt punkt av kostnadseffektivitet, 195 grader. For at en motor å være effektiv og brenne den høyeste andelen av drivstoff introdusert, må du ha svært tett toleranser. Engineering avdelingen for hvert kjøretøy bestemt nøyaktig hvor mye utvidelse ville finne sted slik at toleransen som ville bli møtt på da termisk.

Instruksjoner

Overliggende Cams

• Fjern gass koblingen fra ventilen dekselet. Sett det til side.

• Fjern ventilen dekselet på motoren. Kontroller at motoren er kald.

• Begynne å justere ventilene fra forsiden av motoren mot hekken. Bestemmer hvilke er inntak ventil som er eksos. Luftinntaket ventilen vil være i tråd med inntak og eksos ventilen vil være i tråd med eksos. Få ventilen justering tall fra kjøretøy reparasjon manuell eller en maskin butikk. Inntak er en figur og eksos en annen. Alle biler er forskjellige. Lobes er alltid formet som et egg. Topp eller smaleste dimensjonen er tå bredeste dimensjonen er leges. Ventiler angis alltid når leges er under innstilt. Dette betyr at ventilen er helt lukket.

• Vri veivakselen med urviseren til den første lapp har leges under innstilt. Justere ventilen ved å sette inn skrutrekkeren i sporet på innstilt og løsne låsemutteren.

• Angi føler på sikkerhetslogg for år, merke og modell bil du arbeider på. Plass føler under justering mellom cam lapp og justering. Hvis det ikke passer, slå skrutrekkeren før den gjør. Still inn skruen slik at det er en liten mengde dra eller friksjon på følehorn måle som den er trukket tilbake. Hold skruen med skrutrekkeren så den ikke slå og stramme opp låsemutteren.

• Slå veivakselen. Gjør neste det samme, alltid holde i tankene som valve blir jobbet på og hva sikkerhetslogg. Erstatt alle deler i omvendt rekkefølge.

Standard Cams

• Fjern ventil deksel eller dekker på kald motor. Det er ikke nødvendig for spesifikasjoner på ventilene i denne ordningen.

• Alltid starte på forsiden av motoren og gå tilbake til baksiden. Urviserne veivakselen. Se rocker arm. Slå veivakselen sakte. Motoren er viste, nedtrykt rocker ventilen justeres. Når rocker arm stiger på ventilen, slik at det å lukke--fortsette langsomt til den er helt opp. Når rocker er helt opp, kan du fortsette å snu pedalene. Rocker arm vil stoppe flytting mens sveiven dreier. Stopp slår på sveiven på det tidspunktet.

• Justere ventilen med 5/8 socket og ratchet. Føl rocker arm for looseness og push stangen å sjekk for opp og ned spille. Hensikten er å justere mutteren på rocker arm slik at push stangen er akkurat på punktet at det har ingen opp og ned bevegelse og sitteplasser push stangen i lifter bar ved å stramme innstilt mutteren en ekstra 30 grader.

• Gjøre alle ventil justeringer på samme måte, Gjenta trinn 2 og 3 for hver ventil. Justere mutteren først slik at det er en litt opp og ned spille i push stangen. Stram bare til stangen ikke lenger flytter opp og ned. Gjør siste 30-graders tilpasning.

Tips og advarsler

  • Kamaksel og justerbar i bruk: mange kamaksler har ingen justering siden de bruker en ordning av enten en kamaksel ligger rett over ventilen og en sirkulær shim mellom lapp og ventilen, eller kanskje de har en rocker arm med en hydrauliske lifter å holde riktig klarering. Noen bruker imidlertid en rocker arm på stud bak kamakselen. Denne er justerbar. Mange japanske biler bruker disse. Den andre typen er funnet på søkemotorer med konvensjonelle over hodet ventiler med et sentralt kamaksel direkte over veivakselen. Ventilene drives ved bruk av hydrauliske løftere ridning på kamaksel lobes og overføre bevegelsen gjennom push stengene til rocker armene på topplokk. Når tå på lapp kommer opp og skyver hydrauliske lifter oppover, skyver det push stangen opp. Det bergarter rocker arm for å trykke ned ventilen. Formålet med våren og cap er å tillate utvidelse av motoren og la push stangen å ri dypere i løftere bar.
  • Hvis ventilene ikke er riktig justert for å kompensere for ekspansjon, kunne motoren ikke kjøre godt eller har en katastrofal feil.