Nnywellness.com

Hva Audio Format kan spille iPhone?


IPhone kan spille lydfiler i flere ulike formater, inkludert MP3, WAV og AAC. Hvert enkelt format har forskjellige egenskaper; hvilken som du bruker på din iPhone kan avhenge av flere faktorer, for eksempel hva du lytter til, der du kjøpte lydfilene og din egen personlige preferanser.

AAC

AAC er standard filformat for iPhone og andre Apple-produkter, for eksempel iPod og iTunes. Musikken du kjøper fra iTunes store er i AAC-format; Når du importerer sanger fra lyd-CDer til datamaskinen ved hjelp av iTunes, konverteres de til AAC-filer som standard, men du kan endre dette programmets alternativer hvis du vil. IPhone støtter vanlige AAC-filer med bithastigheter på 8 til 320 Kbps, og DRM-beskyttet AACfiler kan du ha kjøpt fra iTunes store før fjerning av DRM fra den. HE-AAC-filer støttes også.

MP3

MP3 er en svært vanlig format når det gjelder deling lyd, og det er ganske sannsynlig at du har minst en håndfull av MP3-filer i samlingen din, spesielt hvis det dateres tilbake flere år. Noen online musikkbutikker, for eksempel Amazon butikken, må du også bruke MP3-format til sangene de tilbyr. IPhone støtter MP3-filer med statisk bithastigheter på 8 til 320 Kbps; i tillegg støtter variabel bitrate MP3s.

Apple Lossless

Apple Lossless format, også kjent som ALAC, er, som underforstått av navnet, et format uten datatap. I motsetning til lossy formater som MP3 og AAC ofre et format uten datatap lyd detaljer for å redusere filstørrelsen. Dette sikrer at lydkvaliteten er uendret fra originalen, men betyr at den resulterende filene er større i størrelse, som kan være et problem hvis iPhone er en av de mindre modellene. Hvis du er en audiophile til punktet at du kjøpte et fullverdig sett hodetelefoner, vil du ha nytte lagrer musikkfilene i ALAC format; Hvis du bruker standard hodetelefoner som fulgte med iPhone, men er det usannsynlig du vil kunne høre forskjellen.

Andre formater

AAC, MP3 og ALAC støtter iPhone også en rekke hørbar formater, AIFF og WAV. AIFF og WAV er ukomprimert, lossless hørlig formatter, brukte rå lydopptak. Hørbar formater, derimot, er proprietære formater som brukes av hørbar lyd-bok butikken. Hvis du har kjøpt en lyd-bok fra denne butikken eller mottatt som en gave, må hørbar filer i samlingen din.