Nnywellness.com

Koblingstypene Elektrisk ledning


Koblingstypene Elektrisk ledning

En elektrisk ledning kontakt er en enhet som brukes til å delta kretser. Elektrisk ledning koblinger kan være permanente koblinger, eller de kan være midlertidig plugg og kontakt ordninger. Det finnes hundrevis av slike støpsel og stikkontakt standarder, men de vanligvis falle i noen grunnleggende kategorier. Elektriske kontakter kan bli med to metallstykker ledning eller kabel, eller de kan koble en ledning eller kabel til en elektrisk stikkontakt.

Seriell Port

Serielle porter er elektrisk ledning kontakter som er utformet for å overføre data mellom datamaskiner og eksterne enheter. Serielle porter er såkalte fordi de overføre en bit data samtidig i serien. Seriell port plugger består vanligvis av små hull arrangert i sikksakk form. Disse svarer til sockets som består av små pinner i lignende sikksakk form. Det finnes en rekke typer serielle porter.

Modulære kontakt

Modulære kontakter brukes til å overføre data mellom ulike datamaskiner og brukes ofte til å koble datamaskiner til nettverk. Ethernet-kontakter og telefon kontaktene er eksempler på modulære kontakter. Modulære kontakter er laget av plast med en rekke tynne strimler av metall kontakter. Det er vanligvis en plastklemme som fester kontakten til pluggen.

USB-Port

USB, eller Universal Serial Bus, er en type elektrisk kontakt standard som brukes til å koble til datamaskiner. USB-kabler har to typer koblinger og type A type B. En mann, en USB-kontakt består av en rektangulær plugg som fire flate kontakt pinner er ordnet sammen med hverandre. En type B USB-kontakt består av en mindre, mer rettvinklet kobling som kontakt pinnene er ordnet i en firkantet formasjon. Type en USB koblingene kobler til PCer og type B USB-kontakter legge til enheter.

Krokodille klipp

Krokodille klipp er enkel fjærbelastede metall klipp som ofte brukes av studenter av elektronikk og som hoppe leder for biler. Krokodille klipp brukes primært for overføring av elektrisk energi og nesten aldri for overføring av data.

Stikkontakt

Stikkontakter er standardisert kildene til elektrisk strøm i både forbrukere og industrielle miljøer. Forskjellige land har forskjellige socket standarder og dermed formede ulikt elektriske stikkontakter. Stikkontakter er vanligvis enkel design med to eller tre pinner i plug kobler til to eller tre hull i socket.

Radiofrekvens-kontakt

Radiofrekvens koblinger er utformet for å overføre høyfrekvent audiovisuelle og informasjon. Radiofrekvens koblinger er ofte koblet til koaksialkabel, som er kabelen som inneholder en sentral gjennomfører linje omgitt av en ledende sylinder. Gjennomfører sylinderen skjold central line fra elektromagnetisk interferens. Kontakten til en radiofrekvens kobling består av en sirkulær ytre og en sentral bajonett.