Nnywellness.com

Hva betyr det når en TV "HDTV-klar"?


Hva betyr det når en TV "HDTV-klar"?

Shopping for en TV er mer komplisert enn den burde være. De mange alternativene, som LCD (liquid crystal display), DLP (digital lyset bearbeiding) og plasma gjøre valg hardt nok, men deretter må du bestemme om du vil en HD-ready TV eller som har en innebygd HD-mottaker. Det er en liten, men betydelig, forskjellen mellom to.

High Definition-TV

For å forstå hvorfor en TV må HD-ready, må du først forstå hvordan HD eller høy-definisjon, er annerledes enn det gamle analoge systemet. HD-signaler tilbyr høyere oppløsning kringkaste - fem ganger høyere enn analoge signaler. HD-klare TVer kan vise opptil 1080 vannrette linjer med oppløsning, sammenlignet med 525 linjers analoge oppløsning, slik at de kan skape mye skarpere bilde. Også signaler HD kringkastet i widescreen, som analoge TV kuttet i hver side.

Tuner for

HDTV Ready betyr enheten har tilstrekkelig skjermoppløsningen og størrelsen for å vise HD-innhold. TV har imidlertid ingen innebygd tuner å tillate den å motta signaler. Denne TV krever en kabel, satellitt eller HDTV antenne boksen--en mottaker, slik at du kan motta og endre kanaler. Mottakeren konverterer overføres signalene til dataene du kan se på TV. Disse TV er vanligvis billigere enn de med integrert tuner, men ofte må du betale en månedlig avgift for en kabel eller satellitt boks.

Spill

HD-klare TVer er ideelle for videospill. Mange nyere spillkonsoller, som Xbox 360 og PlayStation 3 tilbyr spill i HD. For å nyte full grafisk opplevelsen disse spill tilbyr, må du spille dem på en TV som kan vise HD-signaler: HD-ready TV.

Andre enheter

En praktisk funksjon av mange HD-ready TV er at de lar deg koble til en datamaskin og spille HD-video direkte av Internett eller harddisken. Dette er vanligvis like enkelt som å koble de to enhetene bruker en HDMI-kabel, og endre datamaskininnstillingene etter behov for å tillate den å vise på en ekstra skjerm. HD-klare TVer også vise HD-video fra Blu-ray og DVD-spillere.