Nnywellness.com

Hvor å fastsette oppstrøms oksygen sensorer


Hvor å fastsette oppstrøms oksygen sensorer

Bilens datamaskin bruker oksygen sensorer å overvåke og justere graden av drivstoff og luft blir tilført motorens forbrenning kamre. Nyere biler - har innlegg 1990, typisk--minst to oksygen sensorer; begge er på eksosmanifoilen, og kan bli funnet umiddelbart bak og like foran katalysator. "Oppstrøms" oksygen sensor er en foran (mot panseret på bilen) katalysator. Fordi de er utviklet for å byttes hver 90.000 miles eller så oksygen sensorer er sett på som "kast" deler. Kort sagt, fikse du"" dem ved å erstatte dem. Heldigvis, dette er ikke en vanskelig prosess.

Instruksjoner

• Finn oksygen sensor. Det vil være mot fronten av bilen på din eksos manifold, og ligner på en gylden eller messing pinne med ledninger kommer fra spissen.

• Følg ledningene som kommer ut av oksygen sensoren der de koble til bilens ledningsnettet, og deretter koble oksygen sensoren fra den elektriske kontakten. Ta vare ikke for å skade den elektriske kontakten på bilen, så dette kan forårsake nye oksygen sensor for ikke fungere.

• Bruk fastnøkkel eller skralle og socket for å løsne sensoren fra eksos manifold. Du må utøve ekstra kraft fordi oksygen sensor ofte stikke eller "fryse" på plass på grunn av konstant eksponering for høye temperaturer. Når du har fått den gratis, kan du forkaste den.

• Spray eller ellers gjelder din smøreoljen til trådene av den nye sensoren av oksygen. Gjør det samme for tråder der du vil være skru den inn i eksos manifold. Dette er å sikre at installasjonen er glatt og ikke skade trådene.

• Skru den nye sensoren av oksygen inn i eksos manifold og stram den ned sikkert. Koble deretter sensoren ledninger tilbake til samme elektrisk kontakt hvor du koblet gamle sensoren fra i trinn 2.

Tips og advarsler

  • Hvis det er vanskelig å nå oksygen sensoren, er det mulig at du må heve bilen opp med jack eller lignende verktøy og tilnærming sensoren fra undersiden av kjøretøyet. Hvis du gjør dette, må du kontrollere at du utligner bilen på jack står eller lignende slik at kontakten ikke støtter vekten av bilen din mens du er under den.