Nnywellness.com

Komponenten kabel vs HDMI


Nylige fremskritt innen hjemmekino har innført HDMI, som står for high-definition multimedia interface. Før starten var komponent kabler de facto standard for å koble en DVD-spiller eller kabel boks til TVen. Flatskjerm-TVer er digitale enheter, og HDMI er en digital tilkobling. Det har visse fordeler over komponenten, men ting er ikke alltid så klare som de virker.

Komponenten grunnleggende

Component video er en analog tilkobling. Den har fem koblinger - tre separate fargekanaler og to for venstre og høyre lydinngang kanaler. Den strekker seg opp til 200 fot lang uten nedverdigende signalet, hvis kabelen er skikkelig beskyttet. Det er kan vise videoinnhold opptil 1080i, som er 1920-av-1080 piksler på skjermen. Spill på Xbox 360 eller PS3 kan vise opptil 1080p (p "progressiv skanning") som er jevnere, men AACS (avansert adgang innhold System) tillater ikke filmer skal vises på en komponentkabel på 1080p. Dette er en industri-konvensjonen utformet for å avskrekke piratkopiering.

Digital konvertering

Siden HDMI er et digitalt grensesnitt, viser det signaler på en flatskjerm-TV med mindre konvertering, som, i teorien, skaper en litt bedre signal. Men siden selv et digitalt signal gjennomgår noen konvertering av digitale, kvaliteten på målet enheten konvertering maskinvare ultimate determinant av image kvalitet; noen video kan faktisk se bedre gjennom komponent-kabler enn HDMI.

Digital klipper

Som konvertering maskinvare forbedrer, vil gapet bli tydeligere. Men er det en "digital klippen" der signalet i utgangspunktet forsvinner hvis kabelen er for lang (vanligvis over 30 fot), eller hvis det er tilstrekkelig signalforstyrrelser (som en mikrobølgeovn eller mobiltelefon). Analog kabel, forringer derimot på en glideskala av kvalitet.

HDMI og progressiv "24"

Siste revisjon av HDMI standard inkluderer støtte for oppløsning på opptil 4096-by - 2160 p 24, med "24" refererer til antall bilder per sekund. Denne 24 bilder er hastigheten som Blu-ray-plater er mestret og digital kino prosjekt video. Dette betyr at TV kan vise digitale video ved 24 bilder per sekund beholder flytende bevegelse originalopptaket.

Flerkanalslyd

HDMI-kabler også integrere flerkanalslyd. 1,3 versjonen innført støtte for Dolby TrueHD og DTS-HD Master Audio. Disse er "lossless" lydformater, så brukeren vil høre lyd nøyaktig slik den ble spilt inn på DVD eller Blu-ray-platen. Disse formatene også støtte opptil åtte kanaler og kan være "downmixed" automatisk til en 5.1 audiosystem eller stereo. Alle HDMI-kabler støtter 5.1 digital lyd som standard. 1.4 kablene også inkludere en 100 Mbps (megabit per sekund) Ethernet kanal.

Komponent-kabler bærer bare stereolyd. Du trenger en egen optisk kabel eller digital lydkabel å overføre flerkanals lyd fra spilleren enheten til din utfoldelse apparat.