Nnywellness.com

Hva er betydningen av GMT?


Hva er betydningen av GMT?

GMT eller Greenwich middeltid, brukes til å måle tiden overalt i verden. Det er mye bredere enn de aktuelle tidssonene i et gitt land og påvirkes ikke av sommertid, i motsetning til mange tidssoner. Meningen bak GMT, hvordan den er beregnet, og bestemme GMT basert på plassering er viktig å vite, spesielt mens reiser internasjonalt.

Hva GMT står for?

GMT betyr Greenwich middeltid eller Greenwich Median tid og er også kjent som Zulu tid i militære terminologi. Siden 1884, har alle tidssoner blitt målt fra det ble formelt kalt Royal Observatory in Greenwich, England. GMT har siden blitt erstattet av Universal Time (UTC), men mange fortsatt vurdere GMT å være den mest nøyaktige måten å bestemme hver internasjonale tidssone.

Interessante fakta om GMT

GMT endres ikke for sommertid. Det er fortsatt det samme året rundt.Greenwich, England ligger en 0 grader 0 minutter lengdegrad. Lengde måles i fjerne øst eller vest Greenwich, England. Det er 25 tidssoner som begynner på - 12GMT gjennom + 12GMT. Det er sju tidssoner i USA og Canada alene.

Forskjellen mellom GMT og UTC

GMT måler ved hjelp av rotasjon av jorden, beregning fra middag til middag hver dag når det begynte, og nå beregner begynnelsen ved midnatt. Derimot UTC ble introdusert mye senere, i 1928 og er betydelig mer komplisert å forklare. Ifølge Richard B. Langley fra New Brunswick University i Canada måles en enkelt Atom andre "konstant frekvens av en radio-utslipp fra cesium atomer når de endrer mellom to bestemte energi." For å sette det i perspektiv, er det 86,400 Atom sekunder i en gitt dag.

GMT etter plassering

For å finne ut hva GMT er der, bare gå til et nettsted som Timeanddate.com og bruker deres tidssone konvertering. Angi informasjon om dato og sted og med ett klikk, konverterer du tid GMT eller UTC eller de bestemte tidssonene noe annet sted i verden. Eller for å finne det ut på egen hånd, kan du bruke et nettsted som HiWaay.net.

Andre tidsberegninger

DST eller sommertid, brukes mange steder i verden, men ikke overalt. TAI eller International Atomic tidsskala, benytter en tidsskala basert på statistikk knyttet til flere atomklokkene. TDT eller terrestriske dynamiske klokkeslett, brukes av astronomer beregne plasseringen av planeter basert på plasseringen av jordens center. Før TDT og atomklokkene brukte astronomer Ephemeris Time (ET) til tilnærmet tid.