Nnywellness.com

Øke aerodynamikken av SUV


Øke aerodynamikken av SUV

Hvis det var en beskytter guddom for bilindustrien aerodynamikk, så sikkert sport nyttekjøretøyer (SUV) ville representere blasfemi av mest avskyelige. Selv om det er praktisk i nesten alle andre hensyn, de fleste SUVer aerodynamikken av en 400 hestekrefter barn dør, og ytelsen til nesten alle lider på grunn av den. Akselerasjon, toppfart og drivstoff økonomien er primære ofrene, men høyhastighets håndtering betaler prisen, også.

Senk den

Det er trolig ingen andre del av SUV design som angers guder aero mer enn sin vekst. Grunnleggende fluiddynamikk forteller oss at jo lenger et objekt er fra sin substrat (veien, i dette tilfellet), mer overflate område skal presenteres og motstand det vil møte. Ganske enkelt har monster-truck å presse en masse luft ut av veien akkurat til å opprettholde hastigheten. Flere luften SUV har til å flytte, makt er nødvendig å gjøre dette og mer drivstoff det skal brenne å gjøre denne makten.

Dagens dobbelt reservoaret airbag suspensjoner er et kvantesprang forbi cruiser-bare systemer av yore, og de brukes på noen av de vanskeligste kjerner street/syklistene der ute. Ytelsessystemer som de som tilbys av AirRide suspensjoner få fastere som bilen blir lavere, betyr at du kan slippe lastebil for stor aero og en sporty tur, og deretter heve den fartsdumper og av-roading.

Belly Pan

Den minste aerodynamisk delen av enhver bil er bunnen, som ganske bust med utstikkende deler. En belly pan er bare et stort stykke som dekker hele understellet av kjøretøyet, utjevning luftstrøm og redusere drag. Dette er spesielt viktig på høy bakkeklaring SUVer.

En ekstra fordel av å installere en bellyful panne er at dette vil øke under-kjøretøy airspeed, redusere oppadgående press og påfølgende heisen forårsaker. Dette kan ha en stor innvirkning på høyhastighets stabilitet og håndtering, og det er at netto minst 2 til 3 miles per gallon (mpg).

Under panseret press

Estetisk grunner har SUVer ofte stor grill som passerer mye mer luft enn nødvendig å kjøle motoren. Når at luft går i, det må avslutte et sted, og det gjør vanligvis det gjennom bunnen av kabinettet. Denne ekstra luftinntak og press under kabinettet øker dra, skaper heis og reduserer stabilitet.

Vurdere å installere en plate bak grillen blokkere luftstrømmen så mye du kan og opprettholde tilstrekkelig kjøling. For panseret, hoppe over de store kuler og gå for en ekte luft-extractor hette med bakover mot kanaler. En design som er lik de som brukes på den Mitsubishi Evolution eller Corvette C5-R racerbil vil begge ser kul og betaler store utbytte i aero-effektivitet.