Nnywellness.com

Hvordan teste et forrett magnetventil


Et forrett solenoid opererer overføre store mengder strøm i bilens batteri til bilens startmotoren. Innen releet er to store metall kontakter. Når tenningsnøkkelen er slått for å aktivere starteren, kommer disse to kontakter sammen, og dermed overføre gjeldende fra batteriet til forrett. Starter solenoider er relativt lett å teste, men det er viktig å først sørge for at batteriet er i god stand.

Instruksjoner

• Kontroller at selve batteriet ikke er årsaken til Start problemet av visuelt inspisere utsiden av batteriet for sprekk eller korrosjon. Hvis saken er sprukket, må batteriet skiftes. Hvis saken ikke er ødelagt, men korrosjon finnes rundt batteri terminalene, fjerne korrosjon med tannbørste og løsning av natron og vann. Løsningen må ikke være av en bestemt prosentandel, som bakepulver bare fungerer som en mild selvheftende.

• Kontroller kabeltilkoblingen batteri. Snu bilens frontlykter på fjernlys og setter blad av en flathead skrutrekker mellom batteri innlegget og klemme på slutten av batterikabelen. Forsiktig vri skrutrekkeren og observere frontlys bjelker. Hvis bjelker lyse, fjerne batterikabelen fra batteriet innlegget med en skiftenøkkel og rengjør innlegget og klemme med batteri terminal renere, deretter installere og stramme klemmen.

• Test starter releet ved å koble en genser kabel til batteriet siden av releet. Releet har to store innlegg og to små innlegg. En enkelt stor stolpe ligger på hver side av releet. Fest alligator klipp av genser kabelen til store innlegget på batteriet side av releet. Trykk på den motsatte enden av Jumperkabel til store innlegget på den andre siden av releet. Hvis starteren blir motoren normalt, ligger problemet sannsynligvis med en overstyring tenningen, som en clutch starte bryter eller en nøytral sikkerhetsbryter. Hvis starteren produserer en summende lyd, er starteren trolig defekt. Hvis der 's ingen respons på alle, på solenoid ødelagt og må erstattes.