Nnywellness.com

Bilen utslipp fakta


Bilen utslipp fakta

De fleste biler på veien avgir mye skadelige gasser i vårt miljø. Det er mer av en kumulativ problem enn en enkelt problem. Fordi så mange mennesker over hele verden kjører sine biler hver dag, er den samlede effekten ganske stor. Når du vet litt mer om hva disse skadelige utslipp, vil du være bedre rustet til å ta gode beslutninger om fremtidige bil kjøp.

Fordamping utslipp

Selv når bilen ikke er kjører, er det fortsatt emitting skadelige gasser i miljøet. Varmt vær bidrar mer bensin damp, som deretter flykte fra rammen av bilens gass tank og motor. Når du har deaktivert bilen etter kjøring, vil varme motoren fortsette å slippe ut gassen damp som det er avkjølt. Når du slutter for å sette gass i bilen, fortrenger flytende gass enda mer gass damper som har bygget opp i tanken, tvinge dem ut i miljøet.

Mens du kjører avgir bilen også disse typer utslipp. Det er slags flytende bensin og varme, og disse gasser kan komme fra både din eksos og kjører motoren.

Eksosutslipp

VOCs (flyktige organiske forbindelser), også kjent som hydrokarboner, forårsake en ozonlaget skjemaet på bakken. Dette kan forårsake øye og pusteproblemer hos mennesker er også tenkt å være kreftfremkallende, ifølge Environmental Protection Agency forskning.

Karbonmonoksid (CO) er en annen alvorlig biprodukt av moderne forbrenning motoren eksos. EPA råder at hjertesykdommer syke bør være spesielt forsiktig med denne gassen, som det forstyrrer riktig nivå av oksygen gjennom blodet.

Karbondioksid (CO2) er en drivhusgass, som er antatt av EPA til å bidra til vår globale oppvarmingen problemet i August 2009.

Også ifølge EPA bidra nitrogenoksider (NOx) ikke bare til våre ozon og smog problemer, men de også hjelpe til å fremkalle sur nedbør.

Utslipp endre på ulike hastigheter

Mens bilen er sannsynlig emitting visse mengder av alle disse gassene mesteparten av tiden, endres av utslipp avhengig av hastighet. NOx-utslippene er høyere når du kjører raskere, men CO og VOCs er faktisk lavere.

Innebygd diagnostikk

Hvis bilen er en 1996 modell eller nyere, mandater 1990 Clean Air Act at alle bilprodusenter har en innebygd diagnostikk datamaskin (OBD) installert i alle nye bil solgt. Hvis staten har obligatorisk EPA utslipp testing, kan både din OBD opplesninger og din tailpipe utslipp evalueres. OBD datamaskiner overvåke mange grunnleggende motor funksjoner, inkludert overvåking nivåer av eksosutslipp. De kan advare deg om problemer før de blir alvorlige og dyrt.

Redusere utslipp

Overvåke bilens OBD datamaskin og undersøke grundig hvis det fører til "Sjekk denne" lys på. Kjøre bil så sjelden som mulig, og kjøre så fuel-efficiently som mulig. Bare bruke aircondition og varme når det er helt nødvendig. Hvis du kommer til inaktiv bilen i mer enn 30 sekunder, som på en jernbane krysset mens du venter et godstog gå av, slå maskinen av. Slå maskinen av og starte bærer en lavere utslipp kostnader enn slik at det å sitte uvirksom--- og den har hyggelig bivirkning av du sparer gass penger, også.