Nnywellness.com

Hvordan påvirker servostyring kjøring


Servostyring systemer er ikke noe nytt - de har eksistert nesten like lenge som bilen selv. Mens nesten alle bilen på veien i dag har noen form for makt hjelpe system, er hard faktum at noen av dem noensinne vil tilby presisjon og kontroll av en gammel manuell rack og pinion system. Hvordan Lukk en bestemt bil får det ideelle kommer til produsentens vilje til riktig ingeniør, teste og tune systemet for maksimal ytelse og styring tilbakemelding.

Servostyring grunnleggende

Det er to grunnleggende typer servostyring-systemer i dag: hydrauliske og elektriske. Et hydraulisk system bruker en søkemotor drevet hydraulisk pumpe for å presse en hydraulisk magasin, som strømmer en toveis hydraulisk ram. Vrir gjør to ting: første, spinner den en gear inne servostyring stativet som fysisk presser rack's armer frem og tilbake. For det andre, åpnes det en ventil i hydraulisk ram samlingen som sender væsketrykk til én side, bistå i bevegelse. Elektrisk styring systemer gjøre samme, men bruker en elektrisk drevet ram i stedet for en hydraulisk.

Lav hastighet håndtering

Servostyring systemer gjøre sitt beste verk ved lave hastigheter, når hjulene er vanskeligst å slå. Hovedfordelen ved noen servostyringen er at, fordi det gir noen hjelp, hjulet snu forholdet kan bli lav samtidig tilby en brukbar rekkevidde og motstand. Kort sagt, kan rattet gå to full svinger fra Lås til Lås i stedet for fem eller seks. Dette betyr mindre arbeid på førerens side og en raskere-svare styresystem ved lave hastigheter. En raskere-svare system gjør parkering og lav hastighet drift - som off-roading og autocross racing - en mye raskere og mindre å beskatte opplevelse.

Høyhastighets håndtering

Servostyring kan være et ansvar ved høye hastigheter. Kontroll ved høye hastigheter handler om millimeter presisjon og styring tilbakemeldinger, begge komme i konflikt med servostyringens lavere snu forholdet og makt hjelpe. Strøm hjelpe av naturen vil hjelpe for å presse hjulet når du blir spurt, som kan føre til "nummen" styring på grensen. En viss styring innsats vil gi driveren noen tilbakemeldinger og advarsel før fremre dekk mister trekkraft. Over økt servostyring systemer frata føreren av tilbakemeldinger nødvendig for presis kontroll. I tillegg fjerner boksen servostyring lavere svingradius litt av presisjon av prosessen med kjøring så det betyr raskere førerens bevegelse i musehjulet.

Taming systemet

Fart-sensing elektronisk servostyring kan virke som en perfekt løsning å det servostyring dilemma, men det har sine ulemper. Speed-sensitive styring vil øke styringen innsats ved lave hastigheter og øke den ved høye hastigheter, som er fint for førere som aldri virkelig presse bilen til sine grenser. Problemet er at presisjon kjøring krever en helt forutsigbar maskin, som alltid gjør akkurat hva driveren forventer det å gjøre. Speed-sensitive styring gjør bilen langt raskere på noen raskere enn på andre frata føreren av pålitelig tilbakemeldinger og tvang ham til å justere styringen innsatsen, avhengig av hastigheten.

Hva det koker ned til

Fullstendig manuell styring rack er det beste alternativet for seriøse ytelse bruk fordi de tilbyr pålitelig tilbakemeldinger og totale linearitet ved alle hastigheter. Hydrauliske systemer er kanskje det beste kompromisset av en sport-orientert elektrisk system fordi de tilbyr linearitet og rask respons ved lave hastigheter, med bare en liten straff til presisjon i høy hastighet. Selvfølgelig, forutsetter dette at hydraulikksystemet ikke tilbyr mye strøm hjelpe, men mange gjør dette. Elektriske systemer har potensial til å tilby en perfekt kombinasjon av bistå ved lave hastigheter og presisjon ved høye hastigheter, men bare hvis de er spesielt og nøye innstilt til å gjøre dette. Denne typen tuning er meget høyt nivå, som det krever mye testing og en rekke ekstra treghet og yaw sensorer for å bestemme førerens intensjoner.