Nnywellness.com

Sannheten om HDMI-kabler


Sannheten om HDMI-kabler

Hvis du har en satellitt eller kabel-mottaker, DVD-spiller, en Blu-ray eller en spillkonsoll er koblet til en høy - definisjon fjernsyn sette analoge komponent eller kompositt video, du kan ha lagt merke til HDMI-utganger på utstyret og vurdert slik den digitale tilkoblingen med en HDMI-kabel. Men etter å se prisen, kan du ha mer informasjon.

HDMI-kabler

En høy definisjon multimedia grenseflate kabel gjør tilkoblingen til HDTV-skjermen med all-digitale video og åtte kanaler med digital lyd. Avhengig av versjonen, den kan også inneholde en Ethernet-kanal for å gjøre Internett-tilkoblinger til en enhet på systemet som bruker det, styresignaler at noen enheter bruker for automatisk konfigurering og ekstra lyd ruting for enkelte opptak programmer. Hvis du bruker analoge video- og lydkabler, endre til en HDMI-kabel oppgraderer din bilde og lyd til digitale og legger til andre funksjoner.

Standard eller høyhastighets kabler

Fra HDMI versjon 1.4 av 2009, HDMI Licensing, LLC - organisasjonen som lar kabel produsenter bruke HDMI logoen - autoriserer fire typer kabler: standard (Kategori 1) og høy hastighet (2), med et Ethernet-alternativ tilgjengelig for. Bruk standard kabel med en båndbredde på 2,25 Gbps for et 1080i signal med sammenflettet skanning eller Kategori 2 med en båndbredde på 10,2 Gbps for en 1080p signal. Legge til alternativet Ethernet for komponenter med HDMI versjon 1.4 Hvis du vil bruke den. Tidligere versjoner, kan du bruke den.

Andre alternativer for HDMI-kabel

Noen produsenter produserer kabler med båndbredde mye høyere enn hva som anbefales av HDMI Licensing, LLC i påvente av større skjermer og mer omfattende utstyr. Men som spørsmålet om versjon 1.4, HDMI Licensing antyder at nåværende kategorien 2 kabelen er tilstrekkelig til å bære alle signal uten problem. Selv om høyere båndbredde og tilleggsfunksjoner som gullbelagte kontakter kan være attraktivt, hvis en kabel oppfyller kategorien 2 og bærer en lisens logo, bør det være tilstrekkelig for noen del av utstyr som støtter HDMI opptil og inkludert versjon 1.4.

Kvalitet

HDMI-kabelen legger enkelheten med å bruke bare én kabel, og legger til kontrollfunksjoner som ikke er tilgjengelige med analog tilkobling. Siden det bærer digital informasjon, gjør det et mer detaljert bilde og renere lyd. Men noen seere finner de digitale formatene unaturlig og foretrekker mykere utseende og lyder av analog. For dem er valget mer personlig enn. Hvis utstyret har koblingspunkt for begge typene, kan du prøve en HDMI-kabel for å se hvordan du liker den. Men sjekk butikkens Returpolicy det i tilfelle du ønsker å returnere den.