Nnywellness.com

Hvordan koble en MP3-spiller til en Stereo-mottaker


Hvordan koble en MP3-spiller til en Stereo-mottaker

Stereo mottakere kommer i alle former og størrelser. Noen kommer forhåndsinstallert i bilen, mens andre er laget til å følge et sett med høyttalere i hjemmet ditt. Koblinger for innsignal for ulike kan være forvirrende, men det er lett å koble MP3-spilleren til dine stereomottakeren. For å gjøre dette, kan du bli kjent med tilkoblingstypene på både MP3-spiller og stereo-mottaker.

Hodetelefonkontakt

Nesten alle MP3-spillere har en hodetelefonkontakt for sender lydsignaler. Hodetelefonkontakt er 3,5 (omtrent 1/8 tommer) i størrelse. Denne utgang gir lyd stereosignaler. Det kan hende at noen hankontakter mono. Hvis dette er tilfelle, vil de ikke bære begge kanaler med lyd stereosignaler. Du kan fortelle om en mannlig 3,5 mm plugg er stereo ved å telle antall band nær spissen. Hvis det har bare ett band pluggen er mono og du bør bare bruke den med MP3-spilleren hvis musikk du lytter til er også i mono. Hvis det har to band, er det en stereo plugg; Derfor vil det bære begge kanaler stereo musikk.

Typer lydkontaktene

Kontaktene de fleste stereo mottakere vanligvis godta en av tre viktigste kontakttyper: RCA, 1/4 tommers og 3,5 mm. Stereo RCA tilkoblinger har en egen plugg for hver kanal, vanligvis fargekodet i rødt og hvitt. Hvis du kobler din 3,5 mm plugg til en RCA-inngang på mottakeren, må du kontrollere at 3,5 kabelen deles i to mannlige RCA-tilkoblinger i den ene enden. Hvis ikke, kan du koble en RCA adapter til 3,5 kabelen. Andre stereoanlegg kan godta 1/4 tommers eller 3,5 plugger for en inngang. Hvis stereo krever en 1/4 tommers inngang, må du bruke en adapter konvertere 3,5 kabelen til en 1/4 tommers mannlige plugg på ene enden.

Koble en lydkabel til mottakeren

Avhengig av merke og modell, kan det ha en rekke forskjellige mulige kontaktene for MP3 spilleren signalet. Vanligvis skal de ulike kanalene av en mottaker navngis ifølge enheten blir plugget inn dem. For eksempel har mange mottakere separate kontakter for CD og tape spillere. Hvis mottakeren din har inngang merket "aux", koble audio kabelen til den kontakten. Unngå å bruke mottakerens "phono" jack. Dette er en inngang for en platespiller; på noen mottakere har phono-kanal en forforsterker som vil øke nivået på denne kanalen. Dette er unødvendig for nivået på MP3 spilleren signalet.

Andre tilkoblingstyper

Mange MP3-spillere kan tilkobles en stereo-mottaker uten å bruke 3.5 mm hodetelefonen kaie. Disse metodene fungerer vanligvis best sammen med en mer moderne stereo-mottaker. For eksempel er noen stereo mottakere utstyrt med en spesiell dokkingstasjon for Apple iPod. Dette lar deg koble direkte til stereo-mottaker, omgåelsen behovet for lydkabler. Andre stereo mottakere har en USB-kontakt for tilkobling til MP3-spillerens USB-kabel. Både denne metoden og det merke forbinde kan også brukes til å lade MP3-spillerens batteriet. Noen andre stereo mottakere støtte ulike former for trådløse tilkoblinger, som Bluetooth, trådløs Internett- eller FM radio-overføring. Bluetooth og trådløs Internett-tilkoblinger, må du se brukerhåndboken for stereoanlegget for modellspesifikke installeringsinstruksjonene. Ved FM radio-overføring, kan du koble en FM-senderen til MP3-spillerens hodetelefonkontakt og stille dine stereomottakeren radioen angitt frekvens.