Nnywellness.com

Oppfinnelsen av mobiltelefonen på 1940-tallet


I 1940, ble flere tiår før mobiltelefonnettverk ble allestedsnærværende, mobiltelefon teknologi utviklet for begrenset bruk, inkludert politiet avdelinger, lastebil flåten operatører og militære. Den første håndholdte enheten til å ringe over mobilnettverk ville ikke være oppfunnet til 1973. Men 1940 så ett stort sprang i utviklingen av mobiltelefon teknologi, som brukte radiotelephone tjenester. Radio teknologi brukt av militære under andre VERDENSKRIG bidratt til å bane vei for moderne mobiltelefoner.

Bakgrunn

Så tidlig som i 1920, Bell Laboratories og Marconi selskapet var eksperimenterer med telefonsystemer for motorkjøretøyer, og Bell Labs oppfunnet første toveis, stemme-baserte radio telefon i 1924, ifølge en Federal Communications Commission historie transportabel radio. Teknologien ble endelig ferdig i juni 1946 når en driver i Saint Louis, MO plukket opp en telefon som ligger under sin bilens dashbord og fullført en samtale - første mobiltelefonen ringer i historien.

Tidlig nettverk

De tidligste mobiltelefon nettverkene av 1940-tallet var bare et lite antall personer. Som i 1948 var mobiltjenester i nesten 100 byer og motorveier i USA vanligvis, disse tjenestene ble brukt av bedrifter, lastebil flåten operatører og noen journalister, i henhold til AT & TS bedriftens historie. Men hadde en hele hovedstadsområdet vanligvis en enkelt sender på et sentralt tårn, med bare noen få kanaler tilgjengelig for rute mobiltelefon samtaler. Maksimalt tre personer i en hel by kunne ringe samtidig ved hjelp av denne teknologien.

Toveis radioer

Blant første var håndholdt, toveis radioer utviklet SCR-536, som ble designet for bakken tropper under andre VERDENSKRIG. Galvin produksjon, som senere skiftet navn til Motorola, oppfunnet enheten. 5.5 pund SCR-536 tilbudt opptil 15 timer batterilevetid, og rekkevidden var mellom 100 yards og en mil. For å operere SCR-536, utvidet en radiooperatør antennen på enheten, presset presse-å-samtalen svitsjen og snakket inn i mikrofonen. Dette feltet radio ble brukt med suksess i kampen for Guadalcanal, og 1944 SCR-536 var i utstrakt bruk i US Marine Corps.

Mobil teknologi

Tidligste forskningen bak mobilnettverk begynte på 1940-tallet. I en 1945 artikkel for lørdag kveld innlegg, med tittelen "Telefon meg av luften," ble FCC kommissær E.K. Jett sitert snakker om å bruke radiofrekvenser for "små sone systemer," som ville tillate frekvenser å tilby mellom 70 og 100 kanaler - halvparten skal brukes samtidig for mobiltelefon samtaler innen samme område uten forstyrrelser. I 1947 utviklet Bell Labs konseptet om mobilnettet radio telefoni, som støttet seg på samtaler blir levert mellom ulike celle nettsteder og gjenbruke frekvenser å tillate mange samtaler i det samme området. Senere, begynte Bell Labs, Ericsson, Nokia og Motorola utvikling av cellular nettverksteknologier.