Nnywellness.com

DIY Hvordan du kalibrerer en LCD-projektor


DIY Hvordan du kalibrerer en LCD-projektor

Som mange andre elektroniske produkter, LCD-projektorer har utviklet seg siden de først ble introdusert som store objekter i 1960. LCD-projektorer er kompakt, lyssterk og har mye høyere oppløsning enn sine forgjengere. Kalibrering for projektoren er det enkle metoden av objektivet for å sikre den gir optimal bildekvaliteten. Den grunnleggende funksjonen av kalibrering er å sikre at videosignaler gjengis nøyaktig for bedre og mer fokusert bildekvalitet på skjermen.

Kalibrere

De fleste LCD-projektorer har innebygd eller innebygd justeringer for et bredt spekter av lystetthet eller rekkevidde av lysstrålene. De har også justerbare innstillinger for de tre primærfargene av prisme: grønn og blå. Disse innstillingene kan nås for å sette fargemetningen og justere intensiteten. Kalibrering innebærer hovedsakelig manipulere disse tre primærfargene å oppnå riktig og realistisk farge gjengivelse på skjermen på riktig nivå av lysstyrke og intensitet. Ideelt sett bør du gjøre dette ved hjelp av en hjemmekino kalibrering plate som du kan kjøpe på enhver videoen forsyning butikken slik at du får riktig svarte og hvite og fargede skjermene kalibrere projektoren riktig.

Begynne å kalibrere

Første skritt for å kalibrere LCD projektoren er å slå på projektoren slik at lysene (eller lamper som de kalles) til varme for ca 1/4 av en time. Hvis projektoren brukes for første gang, la lampene på for en hel time. Kalibreringen er alltid gjort for svart-hvitt eller gråtone nyanser først og deretter for gjenværende farger. Kalibrer svarte og hvite farger, justere lysstyrke og kontrast funksjonene svarte vise svarte og hvite vise hvit. Kalibrering platen vil ha en svart og hvit skjerm som du kan bruke til å teste fargeskjerm. De faktiske justerer gjøres på forskjellige måter avhengig av projektoren. Noen fremvisere har en skjermen meny og en fjernkontroll. I så fall tilgang til disse funksjonene ved å bruke den på skjermen menyen akkurat som du ville om du var kalibrere bildet på TV. Andre har knotter på projektoren å slå. Når funksjonene for lysstyrke og kontrast er riktig justert og den svarte og hvite vise levende og uten muddying grå, må du justere skarphet for å sikre at fargene vises med riktige detaljnivået. Igjen, bruke en svart-hvitt bilde og justere skarpheten enten den på skjermen meny eller ringer på projektoren.

Farge

Når de svarte og hvite, skarphet og kontrast, er justert, må du justere metningen for farger. Bruk fargeskjermen på kalibrering platen justere fargemetningen røde, grønne og blå. Juster metning med din på skjermen meny eller ringer på projektoren til fargene ser passende for øynene.