Nnywellness.com

Hvordan bygge en strømforsynt Subwoofer


Hvordan bygge en strømforsynt Subwoofer

Kronen touch til en hjemmekino er installasjon av en subwoofer. Subwooferen leverer subsonisk spenningen som er opplevd i en kinosal av low-end effektene er følte så mye som hørte, og subwooferen er hva bringer dette til liv. Om det er en utfordrende oppgave, er bygge din egen strømforsynt subwoofer blant de mest tilfredsstillende oppgavene for en gjøre-det-selv-er. Mens det er mange hensyn fra figuren av skapet størrelsen på høyttaleren, er det rikelig planer online og pris besparelser du vil innse, som gir deg et spennende resultat.

Instruksjoner

• Velg størrelse høyttaleren som vil bli plassert i skap. Populære størrelsene varierer fra 8 tommer til 18 inches og det beste bass svaret vil bli produsert av 12-tommers, 15-tommers eller 18-tommers høyttalere. Da, væpnet med Thiele mindre parametere som dikterer kabinett størrelsen for en bass refleks eller forseglet høyttalerdesign, plukke CAB materiale til å begynne å bygge en strømforsynt subwoofer for hjemmekinoen.

• Velg en plate amplifer. En plate forsterker gir gratis bevegelse av sub, og vanligvis har crossover i sine kjøp. Det monterer inne boksen høyttaler. For disse grunner er en plate amp både kostnadseffektivt og praktisk. Du kan også velge en som passer perfekt utgangseffekt til makten håndtering kapasitet på høyttaleren du bruker i sub. Det er utmerket webkilder som partsexpress.com.

• MDF (middels tetthet Fiberboards) foretrekkes over kryssfiner på grunn av sin høyere tetthet. Som er valgt, 3/4-til-1-tommers tykkelse anbefales. Ofte i DIY deksler, toppen og bunnen av skapet blir MDF og sider, rygg og front blir kryssfiner. Hvis figuren av design er sylindrisk enn square, er Sonotube bra for kabinettet, med topp og bunn som MDF.

• PVC-rør er ofte veldig bra for å lage en port. Porten eller vent hjelpemidler sterkt i gjengivelse av lavfrekvent lyd ved å utvide lavfrekvente området av en høyttaler. Bass reflex/portet design derfor har en lavere cutoff frekvens enn et forseglet kabinett system som bruker den samme driveren, og tilbyr også lavere forvrengning og høyere makt håndtering. I stedet lyden kan være mer "boomy" enn lukkede bokser, og det er der større realfag og ingeniørutdanning kommer inn i bildet.

• Når du har bestemt på en design, forseglet eller oversatt, bruke winISD (eller et annet program design) å kartlegge din regjering. Deretter montere skap bitene, inkludert ett stykke det samme størrelse som topp- og bruke som en spenne i noen design bruker en høyttaler/driver 10 inches eller større.

• Dry-fit skapet. Dette er å sikre at terminalen cup og/eller platen amp passer driveren eller en oppkvikkende. Når det passer, lim sidene til toppen, bunnen og seler. Bruke limet på hver side av de sammenføyde stykker. Glatt limet med fingeren, og klemme styrene i stedet. La det tørke for 30 minutter minimum, men følger instruksjonene for bestemt lim.

Deretter satt bak på plass og markere plasseringen av terminal koppen og tallerken amp. Klippe terminal cup hull, test passform, og hakket ut litt oppkvikkende hvis terminal cup eller forsterker trenger mer plass. Fest bakstk på plass, klemme den og la skap tørr minst åtte timer.

• Passer foran styret, og plassering av høyttaleren. Også merke portene hvis utformingen er for et utgangsrør. Skjære hull for høyttaler (og port). Kontroller alt på frontpanelet fjerner oppkvikkende. Før du kobler frontpanelet, kjøre en perle av silikon caulking over alt i kantene. Fest og klemme frontpanelet uten høyttaleren på plass, og la det tørke i minst 8 timer. Til slutt, reparer frontpanelet (gå gjennom plate amp hullet på baksiden) og la fuger tørke i minst 24 timer. Silikon tetninger avgir gasser som det drys som kan spise gjennom høyttaleren omgir.

• Installere forsterkeren i kabinettet. Silisium reparer forsterkeren rundt omkretsen.

• Installere høyttaleren. Skru den ned og kjører en perle av ikke-tørking caulk rundt surround rammen.

• Sand, avslutte og bruke noen finér å du.

Tips og advarsler

  • Det er definitivt vitenskap på arbeid med å skape en strømforsynt subwoofer-design. Drevet design er best i en forseglet kabinett, så mye av kompetansen som kreves for portet sub design er moot. Benytter en ledig program kalt winISD, som kan lastes ned fra webområdet, er arbeid ganske enkelt. Se ressursene for koblingen winISD.
  • Bruk alltid generøse mengder limet og silikon fugemasse bygger kabinettet. Positivt skal ingen luft unnslippe kabinettet unntatt gjennom porten.
  • Kontroller at platen forsterkeren sammenlignes med rangeringer av høyttaler/driveren.