Nnywellness.com

1080I HDMI-kabel vs 1080 P


Høy-definisjon (HD) TV har forbedret standarden på husholdningenes visning over de siste årene. HD TV kan ha bildekvalitet av nesten tre ganger det av standard definition (SD). Men for å dra full nytte av din HD-TV må du bestille HD-pakken fra kabelleverandøren din.

Hva er HD?

HD er en forbedring på bildekvaliteten på standard definisjon. Standarddefinisjon har 480 linjer vannrett oppløsning. HD kommer i to forskjellige oppløsning varianter. Det er en middelvei, 720 linjer med oppløsning, og er det full 1080 linjer vannrett oppløsning. Dette forbedrer bildekvaliteten. I tillegg HD er 16 x 9 widescreen (skjermstørrelse er seksten inches tvers for hver 9 tommene lang). Dette er hva standard Widescreenfilmer vises i. Typisk vanlig sendinger presenteres i 4 x 3 (eller 16 x 12). Dette tillater deg å vise mer informasjon på en HD-skjerm, snarere enn SD.

1080i

I Nord-Amerika er National Television Systems Committee (NTSC) typisk bildefrekvensen for sendinger og filmer. NTSC er 24 bilder per sekund, mens Phase Alternating Line (PAL), som brukes av de fleste av verden, spiller innhold med 25 bilder per sekund. En ramme, men er inndelt i forskjellige inndelingene. Full rammen er aldri faktisk på skjermen samtidig. Faktisk består en ramme av flere horisontale linjer.

For 1080i står "i" for "Interlace." Dette refererer til hvordan rammen vises på skjermen. For interlaced skjermer består rammen av to ulike deler. Hver del viser annenhver bilde linje. Når den andre delen av rammen vises, vises nå bildet linjene ble utelatt innholdet, mens bildet som var der vil nå bli fjernet. Fordi de to delene av rammen er blinket så fort, det ser ut som om det var en fullformat og tjuefire rammer i andre. Mens du ser med det blotte øye oppdage du ikke sammenfletting i rammer; men hvis du har noen gang brukt et videokamera og innspilt TV, vil du se skjermen flimrer på kameraet. Dette skyldes sammenfletting på TV.

1080p

For 1080p står "p" for "progressive". Progressiv er litt forskjellig fra interlace. I stedet for en ramme vil blir brutt ned i to seksjoner av vekslende linjer bildet, progressiv vise linjene i rekkefølge, fra øverst til nederst. Med hurtighet i progressiv bildet, vil du ikke kunne oppdage ramme linjene legges gjentatte ganger.

HDMI

Når forbinde HD-enheter sammen må riktig koble utstyr. High-definition multimedia interface (HDMI)-kabler er bare kablene som er i stand til å motta HD informasjonen og sende den til TV. I motsetning til RCA kabler, det er bare én HDMI-kabel for å koble enten kabel kabelboks eller Blu-rokke spilleren til HDTV. Den ene kabelen transporterer både video og lyd informasjonen.

1080i eller 1080p?

Når det kommer til 1080i eller 1080p, det egentlig ikke så mye forskjell i å vise kvalitet. Begge viser bildet i full HD, og på grunn av bildefrekvens kan du ikke se flimring av interlace eller progressiv imaging. Dessuten de fleste kabel-leverandører vil bare ha en eller den andre, så hvis din nåværende kabel-selskapet har 1080i, det er egentlig ikke nødvendig å bytte til et annet firma bare fordi de tilbyr 1080p.