Nnywellness.com

DIY kikkert kollimasjon


DIY kikkert kollimasjon

Kikkert er egentlig to små teleskoper koblet sammen og sett av hvert øye separat. Optikk hvert kikkert element må være riktig justert og de to enhetene matchet for å produsere identiske bilder i både linser. Når bildene er identiske de synes å flette og hjernen ser dem som en enkelt skarp bilde. Feiljustert, ikke-sammenslåtte bilder kan vises ujevne og mangler klarheten eller fokuset. Eller effekten kan være subtile, manifestert i økt øynene og tretthet ved kikkerten i lengre perioder. Prosessen med matchende bilder på begge sider og justere optikk kalles kollimasjon. Etter mange støt- og jostles i feltet, kan noen par kikkert bli mis collimated. Mange gjør kikkert har justeringsskruene på hvert fat å justere prismer og bringe bildene tilbake til justering.

Instruksjoner

• Tar kikkerten utenfor og finne et objekt som er mer enn 100 yards bort og består av rett loddrette og vannrette linjer. Et hus eller annen struktur er et godt valg.

• Fokusere kikkert på strukturen.

• Sjekk vannrett kollimasjon ved å finne en loddrett linje i strukturen som kanten av en vegg eller vinduet ramme. Alternative visningen om en gang andre av forsiktig avsluttende ett øye samtidig. Se etter et inntrykk av bevegelse i den loddrette linjen som du skifte visning øyne. En liten bevegelse er normalt. Overdreven vertikal bevegelse--- eller noen tilsynelatende vertikal bevegelse i vertikal linje – betyr justering er nødvendig.

• Velg en vannrett linje som taket eller innbindingsmarg for å kontrollere vertikal kollimasjon. Flytte øynene ca fire inches fra kikkert linser mens du fortsetter å observere den horisontale linjen. Se etter noen forskjell i den horisontale linjen fra en linse til den andre. Loddrett mis kollimasjon vises som en liten forskjell i den loddrette plasseringen til vannrette linjer.

• Finn prisme tilt justering justeringsskruen på hver fat kikkert. Hvis kikkerten har en gummi værbestandig dekker det kan være nødvendig å skrelle dekket tilbake å finne stillskruene.

• Justere prisme tilt justeringsskruene med en liten gullsmedens skrutrekker. Snu justeringsskruen med klokken til høyre flytter bildet til venstre og ned. Snu justeringsskruen mot klokken til høyre flytter bildet til høyre og oppover. På venstre side flytter å dreie sekskantnøkkel ved justeringsskruen bildet til høyre og ned. Snu justeringsskruen mot flytter bildet til venstre, og up.

• Foreta justeringer i små intervaller, ofte vurdere bildene benytter det over fremgangsmåten før de er justert. Ofte kan mindre loddrett mis kollimasjon korrigeres ved å justere bare én side av kikkerten.