Nnywellness.com

Trekke en forsterker til en Radio med en RCA-kontakt


Trekke en forsterker til en Radio med en RCA-kontakt

Forbrukeren elektronikk utstyr, slik som forsterkere og radioer, bruke hovedsakelig to typer lydkontaktene: RCA og 3,5 mm mini telefonen pluggen. Forsterkere har et sett med RCA-kontakter på baksiden; en typisk radio har en mini plugg ut. De er utpreget annerledes og gjensidig kompatible, så du ikke kan sette inn en mini plugg til en RCA-kontakten eller omvendt. Du kan imidlertid få en adapterkabel fra nesten alle forbrukeren elektronikk utløp. Bruker slik kabel, er trekke en forsterker til en radio enkelt.

Beskrivelse

RCA og mini plugg koblinger kommer i to kjønn, mannlige og kvinnelige. Mannlige RCA, også kalt en phono-plugg, er ca 1/4 tommers diameter med en sentral pin og en ytre metall flens som sitter over kvinnelige kontakten. Den mannlige minikontakt har en aksel 3,5 mm i diameter stikker fra en sylindrisk metall eller plast kroppen som diameteren er ca 9 mm. Akselen kan ha én, to eller tre isolatorer langs, skille hver dirigent for mono, stereo og mobiltelefon koble typer.

Standard kabler

En standard RCA-lydkabel har to hankontakter i hver ende. Ledningen selv har en sentral dirigent og flettet skjold for å redusere elektriske forstyrrelser fra radio kilder og lysrør. Mini plugg kabelen har to mannlige plugger; kabelen har en sentral dirigent for enkel tilkoblinger eller to for stereo. Elektronikkbutikker tilbyr ferdige standard kabler i forskjellige lengder.

Kortet kabler

En adapterkabel ligner en standard en, bortsett fra den har en RCA-mann i den ene enden og en mini plugg i den andre. Kabelen på bruker samme type av fleksibel, skjermet wire i standardtypen. Fordi RCA-plugger bære eneste lydkanal, vil en stereo kabelen ha en stereo minikontakt i én ende og et par RCAs på den andre - en hvit og en rød.

Tilkobling

Før trekke dem opp, slå av strømmen til amp og radio. Koble en lydkilde til en live amp gir høyt dukker og summende lyder som kan skade høyttalerne. Koble den stereoplaten mini pluggen til tilsvarende lydutgangskontakt på radioen, og plugg hver av de to RCA-pluggene i kvinnelige kontaktene på amp's "ekstra" eller "linje nivå innspill" delen, gjør at du sammenligne de røde og hvite fargene til de av de kvinnelige. Hvis kontaktene ufargede, koble den røde mannlige til kvinnelige merket "høyre kanal", og hvit i kontakten merket "venstre kanal." Satt utgangsnivået på radioen til om lag tre firedeler av hele volumet, og deretter slå den amp's volum nivå helt ned. Aktivere radio og forsterker og sakte justere den amp's volumet til et behagelig lytting nivå.