Nnywellness.com

Clutch krav for turbobiler


Clutch krav for turbobiler

Turboladere øke ikke hestekrefter; de øke dreiemoment (mengden force motoren kan utøve per revolusjon). Hestekrefter øker bare skje når turboladeren hjelper for å opprettholde dreiemoment ved høy RPM. Ulempen med alle at Moment er at det også øker på ganske lav RPMer, som setter mye stress på clutch og svinghjul.

Styrke

Uten tvil holder det viktigste aspektet av clutch utvalg makt. Hvor godt clutch holder har overføringen drivaksel svinghjulet avhenger av tre grunnleggende faktorer: clutch/friksjon materiale areal (størrelse), clutch materiale og våren spenning. Når du velger en clutch, må du starte på minimum størrelse/type/materiale/styrke kombinasjon som faktisk vil overføre alt som dreiemoment til hjulene. En forsinket clutch er ikke bare skadelig for ytelse, ekstrem glidning (og overoppheting) kan faktisk føre til clutch pack eller svinghjul å eksplodere under visse omstendigheter.

Progressivity

En svært viktig aspekt av turbo clutch design er "progressivity", eller hvor mye "play" du har mellom delvis og full engasjement. En teoretisk perfekt setup ville tillate deg å slip clutch i ubestemt intervaller for timevis uten overoppheting, men vil fortsatt lås motor og girkasse sammen under full engasjement. Dessverre har mange klørne bruker materiale sterk nok til å låse en kraftig turbomotor sin overføring under full gass liten eller ingen progressivity; de er enten på eller av. En av/på clutch vil gjøre bilen vanskelig å kjøre og utsatt for stoppet, spesielt når motoren er "av løft." Organiske materialet klør er veldig progressiv, men brenne enkelt og er ikke egnet for racingbruk. På den andre enden av spekteret clutcher sintered (pulverisert og smeltet) jern sveis seg til svinghjulet når engasjert, men er omtrent som progressive som en lysbryter. Kevlar kan klemme veldig effektivt og gradvis, men kan lett bli ødelagt av overoppheting. Karbon keramiske clutch materiale tåler nesten like mye makt som sintered jern, men er mye mer progressive. Selv om keramiske clutcher er litt "notchy" under engasjement, de tilbyr kanskje det beste kompromisset for en kraftig turbo-bil.

Drivability

Single-plate turbo klørne krever ofte sterkt kilder å engasjere mens motoren er under løft, som kan være en alvorlig smerte i quadriceps når det ikke. Faktum er at hvis du kjører en midten av 1990-tallet F1 bil på gaten, skal du bruker 99 prosent av tiden godt under full løft. Ettall vei å oppbevare din clutch sterk og venstre beinet lykkelig er å øke clutch areal ved hjelp av en to - eller tre-disk clutch pack. I teorien, bruker en trippel-disc clutch pack (som faktisk vil bare øke areal med en faktor på om to) bør få deg engasjement kraften i en enkelt plate oppsett med våren som er dobbelt så stiv. Trippel-platens lavere våren trykk tilsvarer en stor forskjell i komfort og innsats når du kjører i stop-and-go trafikk.