Nnywellness.com

Bar vs slag: motor


Sammen med sylinder er teller, motorens bar og hjerneslag målinger avgjørende faktorer i sine fortrengning. Det er mange mulige bar slag kombinasjoner, og den beste for programmet for hånden avhenger på sine krav.

Boring og Slaglengde

Avstanden fra den ene siden av sylinderen til den andre er den "bar". Avstanden som stempelet reiser opp og ned inne den sylinderen er "slag" og bestemmes av utformingen av veivakselen.

Big-bore fordeler

En stor sylinder bar i forhold til slag gir luften mer plass til å gå inn og ut av sylinderen. Denne "un shrouding" effekten gir en motor mer høy RPM potensial.

Langt slag fordeler

Fordi lange slag krever en Veivaksel med lange armer, har de en tendens til å ha mer dreiemoment enn kort-takts motorer. Dette er fordi lange Veivaksel armen fungerer som lever, formidle mer kraft per revolusjon enn en kortere.

Ulemper

Lange slag begrense rpm fordi de tvinge stempelet flytte mye raskere, øker sannsynligheten for feil. Store borringer øker sannsynligheten for detonasjon (Bank) fordi de tillater mer plass innenfor kammeret for uønskede detonasjon oppstår.

Bunnlinjen

Stor bar/korte strøk er for høy rpm hestekrefter, og liten bar/lang strek er for dreiemoment og tauing makt.