Nnywellness.com

Feilsøke en bil CD-spiller


Feilsøke en bil CD-spiller

Har en CD-spilleren i en bil er avgjørende for mange drivere. Lytte til en favoritt CD kan gjøre en lang kjøretur synes bare at mye kortere. En feil CD-spiller, men kan være årsaken til stor nød. Før du ringer kundestøtte eller kjøpe en helt ny stereo enhet, kan du prøve å feilsøke problemet på egenhånd.

Instruksjoner

Feilsøke en bil CD-spiller

• Lytt etter lyden av motoren prøver utslipp CD hvis platen ikke støtes. Hvis motoren gjør en whirring støy, se om det kanskje et løst belte eller en gear løs på motorakselen. Du må kanskje erstatte de løse delene, fordi de er sannsynligvis skadet. Hvis du ikke hører støy fra motoren, så motor, kontroll chip eller på frontpanelet kan være defekt og trenger erstatning (eller kan du bare vil vurdere å få en helt ny enhet på dette punktet).

• Rengjør CD-spilleren hvis CDer stadig hopper over eller du får feilmeldinger. Du kan kjøpe en laserlinsen rengjøringsmiddel, solgt på de fleste auto reparasjon butikker eller bil stereoplaten bedrifter, fjerne støv og skitt fra indre av CD-spilleren. Støvsugeren ser ut som en vanlig CD og plasseres i CD-spilleren. Når satt, trykk "Spille" på CD-spilleren og la platen gå gjennom syklusen rengjøring. Det tar ca 5 minutter. Se om denne solvsd problemet ved å teste ut noen CDer.

• Kontroller at det er strøm til CD-spiller om ingen ting skjer når du prøver å bruke den. Husk at bilen må være aktivert for CDen spilleren å arbeide. Kontroller at stereo makt er presset på og at volumknappen ikke er skrudd helt ned. Hvis dette løser problemet, kan du ha en blåst sikring. Sikringsskapet på de fleste biler ligger bak frontpanelet på bilens hytte, vanligvis i hanskerommet eller på kne nivå på førerens side. Hvis du har problemer med å finne den, kan du se i brukerhåndboken. Det er også en mulighet for at stereoanlegget har kommet til slutten av levetiden sin. De fleste biler overleve deres stereoanlegg og nye kjøpes på noen bil audio butikken eller på nettet.

• Kontroller at CDen ikke skadet eller tilsmusset og at det er satt inn riktig hvis CDen ikke spilles. CDR og CD/RW-plater (kopierte plater) kan også være årsaken til problemet, spesielt hvis CDR er billig. I tillegg hvis platen ble brent for raskt, eller kopimaskinen hadde ikke sluttført CD, kan CD spilles i enheten.

• Koble strømledningen og plugg den rygg inne hvis CD spilleren viser en feil beskjed det ikke er dokumentert i brukerhåndboken. Statisk utladning kan forårsake en system fengsel. For å nå strømkabelen, må du fjerne stereo. Se brukerhåndboken for tips om hvordan du gjør dette. Hvordan du fjerner stereo fra den oversikten vil avhenge av typen stereoanlegg og merke og modell av bilen. Se ressurser for informasjon om hvordan å ta stereo ut av kjøretøyet bestemt.

Tips og advarsler

  • Kontroller at du kobler fra bilbatteriet før du inspisere sikringsskapet.