Nnywellness.com

Honda Goldwing lav hastighet kjøreegenskaper


Hondas Goldwing blitt uovertruffen standard i luksus motorsykkel touring. Gjennom årene, flere og flere teknologi lært på veddeløpsbanen brukes på Goldwing eller GL, linjen å bedre kjøreegenskaper. For en stor motorsykkel utformet å bære en ekstra passasjer og bagasje, Goldwing håndtakene bemerkelsesverdig godt på alle hastigheter.

Hva slags lav hastighet

Motorsykler, i sin natur, håndtere bedre og bedre som de går raskere. Hvert hjul er et gyroskop, stabilisere motorsykkelen. Gyroscopic effekten finnes ikke eller er ikke betydelig ved lave hastigheter, noe som gjør dem til de vanskeligste hastighetene å håndtere en motorsykkel. GL, men er designet med konkrete tiltak til hjelp lav hastighet håndtering.

Lavt tyngdepunkt

800-pund Goldwing vekt er ca dobbelt hva en moderne 1000 cc sport sykkel veier. Uten styrker å holde en motorsykkel, som gyroscopic effekten, er den tyngre en sykkel, generelt mer uhåndterlig ved lav hastighet. Men Honda har adressert som med et svært lavt tyngdepunkt. GL motoren er montert lavt i aluminiumsramme. Og det er en horisontalt motsetning sekssylindrede motor med en lav, bred profil, snarere enn den høyere, V-twin eller inline fire-Motors profiler. Å ha et lavere tyngdepunkt gjør sykkelen lettere å manøvrere ved lave hastigheter.

Sittestilling og bredt styret

Det er ikke bare sykkelen konfigurasjon som angir hvordan den håndterer ved lave hastigheter; Det er hvordan rytteren sitter på sykkelen. GL tilbyr en nøytral ridning posisjon, i stedet for en avslappet cruiser eller foroverlente sport sykkel. Denne nøytral posisjon og relativt bredt styret ikke det du ønsker på en bane, men de er perfekte for cruising og lav hastighet håndtering. Rider er godt balansert og har en lett-å-manøver ridning for hastigheter egnet for parkeringsplasser samt motorveier. Plasseringen og sykkelen ville være treg på en svingete vei, i forhold til sportslig sykler.