Nnywellness.com

Hvordan å kreve forsikring etter en bilulykke


Hvordan å kreve forsikring etter en bilulykke

Bilulykker, enten de er mindre eller dødelig, er nesten alltid opprørende og selv kan være traumatisk for de involverte. Hvis du har bare vært i en bilulykke, må du sende inn et krav med bilen forsikring din. Kontakter forsikringsselskapet og innlevering krav kan høres ut som en skremmende oppgave. Men hvis du vet moduler og outs av prosessen, du skal kunne takle aktiviteten raskt og effektivt.

Instruksjoner

• Gjennom auto forsikring. Det er alltid en god idé å lese gjennom deres retningslinjer nøye hver gang du fornye den. På den måten vil du vite alle detaljer om hva har du rett til hvis du er i en ulykke og hva du kan kreve. Etter at du har vært i en bilulykke, vil du få policyen tilbake og vurdere det så detaljene er friske i tankene dine.

• Ring forsikringsselskapet og rapportere ulykken. Gjør dette så snart som mulig etter bilulykken har skjedd. Hvis du har et kamera eller en mobiltelefon med et kamera, ta noen bilder av ulykken scene.

• Fyll og send din skriftlig uttalelse. Hver auto forsikringsselskapet fungerer litt annerledes, men omtrent alle selskap vil du sende en skriftlig uttalelse eller fylle ut skjemaene forklarer alle detaljene i bilulykken. Du bør inkludere alle detaljene du kan huske, herunder årsak til ulykken, en detaljert liste over skader og noen vitner. Informasjon om andre kjøretøy og andre personer involvert i ulykken må også inkluderes. Hvis du kunne ta bilder på ulykken scene, Inkluder dette også.

• Skriftlig nedtegne alt relatert til bilulykken. Dette omfatter detaljer om alle samtaler du har med din forsikringsagent som mottak for alle reparasjoner og lege regninger.

• Hvis du føler utligningen ikke er rettferdig, ikke ta det som endelig. Forhandle med forsikringsselskapet til du er fornøyd med hva selskapet har tilbudt.

Tips og advarsler

  • Alltid gi nøyaktig informasjon til best av din kunnskap. Gi falsk informasjon kan negere krav.
  • Det er lurt å beholde en kopi av skjemaene eller alle skriftlige uttalelser som du gir til forsikringsselskapet automatisk.
  • Har du flere automatisk forsikringspoliser, kontroller at du filen flere krav slik at du får alt du har.
  • Aldri gi din mening eller skylden på deg. Holde seg til gi fakta uten interjecting dine meninger.