Nnywellness.com

Hvordan dekode GM VIN koder


Hver bil inneholder en VIN, eller kjøretøy identifikasjonsnummer, som gir informasjon om hvor og når bilen ble produsert, modellåret og kroppen stilen. 17-tegnsekvensen alpha og sifre er tildelt basert på produksjon av bilen og justert med International Organization for Standardization (ISO) standarder. Dekoding GM VIN koder gir ganske mye informasjon om bilen.

Instruksjoner

• Finn VIN nummer, som finnes på platen knyttet til venstre side av panelet og er synlig ved å se gjennom frontruten utenfra. VIN kan også finnes på sertifisering etiketten på venstre dør pilaren eller kjøretøy sertifikat av tittelen og registrering.

• Identifisere de tre første sifrene av VIN. Disse representerer verden produsenten ID-nummeret. GM biler, som er tildelt første betegnelsen 1G, følgende koder representerer produksjon divisjoner av GM: 1G 1 representerer Chevrolet personbiler 1G 2, Pontiac biler; og 1GC, Chevrolet lastebiler.

• Finne de neste fem sifrene. Dette er delen kjøretøy beskrivelse av VIN koden. For GM biler representerer fjerde og femte tallene plattform og serien. Sjette tallet er kroppen. For GM biler er 1 en to-dørs coupé; 2 er en todørs; 3 er en todørs cabriolet; 5 er en firedørs sedan; 6 er en firedørs kombi; 8 er en firedørs vogn/to-dørs kombi; 9 er en firedørs stasjonsvogn. Det syvende sifferet angir tilbakeholdenhet systemet og åttende tallet definerer motortypen.

• De neste tre sifrene angir produksjons-tall. Det niende sifferet kalles Kontrollsifferet, som brukes for VIN validering basert på en beregning utviklet av Department of Transportation. Det tiende sifferet er et brev som representerer et kjøretøy modellår. For GM, "X" står for 1999-modellåret, "Y" er 2000, "1" er for 2001, "2" er for 2002 og så videre. Det ellevte sifferet representerer fabrikken der bilen ble produsert.

• De resterende seks sifrene er bilens serienummer, som tilordnes sekvensielt basert på produksjonsordren med den første bilen blir 100001.

Tips og advarsler

  • United States Department of Transportation opprettholde ikke en database over kjøretøy informasjon av kjøretøy identifikasjonsnummer. Men omfatter kommersielle kilder for dekoding VINs AutoCheck og CarDetective.