Nnywellness.com

Hvordan å forbedre kommunikasjon for Mobile enheter i katastrofe respons


Hvordan å forbedre kommunikasjon for Mobile enheter i katastrofe respons

Kommunikasjon er viktig i en katastrofe, ikke bare for nødnummer arbeidere arbeider med krisen, men for å gi publikum med nødvendig informasjon om faresonene, lettelse tjenester og finne ly. Som en Universitetet i Madrid funnet, mobil kommunikasjon er ofte på sitt verste i denne perioden: tung samtale trafikk kan overvelde telefonsystemer og Internett, og brukere av høy båndbredde som videotjenester kan bremse ned trafikken. Forbedre kommunikasjonen er ikke bare en teknologisk utfordring: bruk av sosiale nettverk som Facebook og Twitter eller direktemeldinger kan gi publikum informasjon mer effektivt.

Instruksjoner

• Bruk systemer som kan kommunisere på en vanlig rekke frekvenser. Det er rutine i en katastrofe for respondere fra ulike regioner og regjeringen avdelinger for å bruke forskjellige transportabel radio eller telefonsystemer, ifølge Louisville fare Center. Bruke systemer som kan tilbakestilles til tverretatlig frekvenser vil gjøre det enklere for forskjellige avdelinger å samordne seg lettelse.

• Gi folk i feltet med tilgang til et bredt spekter av teknologi, fare Center sier - ikke bare radioer eller mobiltelefoner, men kartprogramvare, bærbare datamaskiner og teleconferencing evne. En mobil innlegg som kan bruke denne teknologien i feltet der behovet er størst vil gjøre mer godt enn hvis de fleste av tech er konsentrert i en nødsituasjon-operasjoner center på en fast plassering.

• Utstyre nøkkel reagerer med satellitt telefoner eller stemme-IP-telefoner. Fare Center sier dette vil forbedre feltet kommunikasjon. Satellitt-telefoner er spesielt nyttig i områder underserved terrestriske nettverk.

• Spredt informasjon til publikum av sosiale nettverk, ikke bare via tradisjonelle medier. Ihealthbeat.org nettstedet sier Røde Kors har gjort dette i flere år på første bruker det for å samle informasjon om hva publikum sa, deretter å gi informasjon. Etter 2010 Haiti jordskjelvet, Thomson Reuters grunnlaget sette opp en gratis instant melding system som aktiveres redningsarbeiderne å spre informasjon og tillates en mann låste under steinsprut gi arbeiderne sin beliggenhet.