Nnywellness.com

Hvordan å gjenoppbygge en Chevy 350


Hvordan å gjenoppbygge en Chevy 350

Chevrolet 5.7 liter, 350-kubikk-tommers motoren er installert i en rekke GM biler. Det har blitt installert i Chevrolet lastebiler, Corvette og Novas, bare for å nevne noen. Den første Chevrolet 350 ble installert i 1967 Camaro. 350 har blitt godt kjent blant Chevrolet entusiaster. De har vært kjent å vare forbi 250.000 miles før måtte bygges.

Instruksjoner

Gjenoppbygge en Chevrolet 350.

• Demonter motoren. Inspisere stempler for scoring og sprekker. Ta motorblokk, Veivaksel og topplokk til anerkjente maskin butikk. Maskinen butikken vil rense komponenter og sjekk for feil. Når maskinen butikken returnerer motoren, plassere den på denne standen.

• Rotere motorblokk, inntaket ned, olje pan side opp til. Cam lagrene er trappet ned i størrelse fra foran til bak. Installere bakre cam bærer først, deretter jobbe opp til fronten, ved hjelp av verktøyet cam peiling. Bruke en fryse plug verktøyet, installere fryse pluggene. Det er åtte av dem totalt. Også installere plug-in-cam, som er den største fryse pluggen i settet.

• Pels på cam journaler og lobes med en liberal beløpet montering smøre. Nøye installere kamakselen inn i motorblokken. Etter å ha passert tredje journal of kamakselen, nå gjennom bunnen av blokken å stødig komponenten. Guide kamakselen med én hånd, mens skyve den på plass med de andre.

• Installere det bakre viktigste seglet og bruke segl gli. Plass Veivaksel journal lagrene i sine saler. Søke en liberal beløpet montering glidemiddel og angi veivakselen på lagrene. Plasser lagrene i viktigste caps. Bruk montering glidemiddel og installere de viktigste caps. Bruker av plast kragen, installere oljebehandlinger akselen på olje pumpen. Installere oljepumpe på siste bakre viktigste cap; den utnytter en bolt. Dreiemoment bolter til spesifikasjoner med en momentnøkkel. Rotere motoren inntaket stilling.

• Installer olje svaber i den nedre sporet på stempelet. Med stempel ring caliper, gap ringene og plassere dem i ringen sporene av stempelet. Komprimere ringene med ring compressor. Forsiktig trykk stempelet inn i sylinderen med gummihammer. Bruke montering glidemiddel og installere stangen bærer på stangen. Sett stangen hetten bærer på plass. Bruke montering glidemiddel og installere stang cap. Gjenta for andre syv stempler. Rotere motoren inntaket posisjon. Bruker momentnøkkel, stram rod caps spesifikasjoner.

• Installere tidspunktet girene, timing kjeden, timing cover med pakning og nye foran sveiven seal. Veivaksel timing utstyret er en anspent, presset på gear. Plass olje pan pakningen på motorblokken. Bruke en krone størrelse mengde RTV fugemasse på hvert hjørne av olje pan pakningen å hindre lekkasje. Anvende i olje pan og installere bolter.

• Tilbakestille motoren til inntaket stilling. Bruk montering glidemiddel rundt hver lifter og installere løftere i blokken. Installere hodet pakninger. Plasser en på motorblokken og boltene i et sirkulært mønster, starter fra midten og arbeid utover. Plass push stengene i hver guide, på løftere. Plass rocker armene over push stengene bruker montering glidemiddel på alle tre kontaktpunkter. Angi ventil snert. Gjenta for andre hode.

• Bruke en 1/4 tomme tykk linje med RTV fugemasse foran og bak motorblokken, der inntaket manifold vil sitte. Plass inntak pakninger på topplokket. Forsiktig plassere inntaket manifold på motorblokken. Boltene inntaket i et sirkulært mønster fra center flytte utover.

Tips og advarsler

  • Kontroller at stempel ring hullene er motsatt av hverandre. Kontroller at alle mating/tetting flater er rene fra rusk og olje. Bruk en boks med brems ren og en butikk fille for å tørke av rester fra overflater. Bruk av plastigauge er nyttig å bekrefte riktig klarering av lagrene. Det er best å sjekke dreiemoment hver bolt minst to ganger. Finne dreiemoment spesifikasjoner i referansene.
  • Hvis du ikke bruker riktig montering smøremiddel, kan lagrene bli alvorlig skadet. Det er lurt å bruke trykkluft til å blåse gjennom Veivaksel olje galeiene og olje galeiene på blokken for å sikre at de er fri for blokkering. Blokkert olje galeier kan resultere i tidlig motorstopp. Ikke glem å Installer og stram bunnpluggen på i olje pan.