Nnywellness.com

Hvordan en luft brems kammer fungerer


Hva er Air hjulbrems kamrene?

Air hjulbrems kamrene er den viktigste delen av luft bremsesystemet på motorveien og langtransport 18-wheelers. Mens foran og bak hjulbrems kamrene av et kjøretøy er litt annerledes, de fungerer sammen med en rekke oversize hjelpe trommelbremser, tar plassen til normal bryte systemets hydraulisk funksjon.

Front brems luftkammer

Front brems air kamre er solid stål hus koblet til en luftkompressor. Hver luft brems kammeret inneholder en press bleed ventil og push stang. Push stengene har en vår avkastning på interiør og en trykkplate i spenn bredden og dybden i kammeret. Når gasspedalen er deprimert, pumpes luft fra kompressoren inn i kammeret. Dette driver push stangen ut med opp 1,000 pounds av makt. Yoked til slutten av push stangen er en S-cam.

S-kamera er en lang stang det sitter i indre av trommelbremser. Når den snur, tvinger det ut rundt bremseskoene mot indre av hjulet trommer, arrestere dekkene. Lufttrykk brukes fordi tradisjonelle hydraulisk chambers ikke ville kunne lage nok væsketrykk stoppe dekkene så raskt.

Bak vår brems luftkammer

Bak vår brems air kamre utfører samme funksjon som frambremsen air kamre, men de også brukes som en parkeringsbremsen, dermed design er litt mer komplisert. Dette er en dual-kammer system. Push stang og luftkammer som tilstede som vanlig, men bak denne kammer er en andre som inneholder en kraftig coiled oppbremsing våren på en solid plate, som platen push stangen ender. Det holdes i sjakk av en låsen som kobles direkte til parkering brudd spaken førerhytta.

Bremsen fungerer normalt når pedalen er deprimert, men hvis parkering brems spaken distribueres, låsen fester seg fra våren og kjører manuelt push stangen frem med flere hundre pounds verdt av makt. For å løsne på parkeringsbremsen, gasspedalen må være deprimert, fylle det første kammeret med luft og tvinge våren tilbake til låsen fanger tak i det igjen.