Nnywellness.com

Former for desibel


Former for desibel

Folk bruker desibel (dB) til å måle og definere lydnivå. Desibel stiger ikke i et jevnt mønster, som i desibel er logaritmisk, og de beskriver prosenter i volumet. Unge mennesker kan høre lyder på null dB, mens akseptert Smerteterskelen oppstår på 130 dB. Det finnes ulike måter å kommunisere desibel måling.

dB

Når diskutere eller formidle desibel, bruker fleste standard "dB" betegnelsen for å beskrive lydnivået. Det er viktig å forstå endringene i desibelnivå som lyder blir volumet. DB er en logaritmisk enhet, bølgen for desibel nivå kurver eksponentielt. Hvis en lyd forblir på samme makt eller nivå, vil det ha en null dB forskjell. Hvis makt er doblet, legger tre dB, multiplisere kraft av 10 legger til 10 dB.

dB SPL

Form av desibel som bestemmer "relative amplituden eller lydtrykk" kalles dB SPL +. SPL står for lyd trykk plan flate. Ulike former for desibel klargjøre ulike deler av lyden intensitet. Ved dB SPL blir makt, intensitet og amplitude og deres relasjon til hverandre tydeligere. Utvalget av desibel er vanligvis beskrevet ved hjelp dB SPL. For eksempel gjennomsnitt en støvsuger 80 dB SPL, mens rustling av bladene er vanligvis 20 dB SPL.

dBA

Når lyden er målt ved hjelp av "A vekting filteret", er skjemaet desibel dBA. Ifølge University New South Wales fastslår dBA ikke volum, for filteret brukes ikke behandler høres ut som det menneskelige øret gjør. DBA filteret tilsvarer omtrent inverse av 40 dB, gjør lydnivåmåleren mindre sensitive til høyeste og laveste frekvensene. Dette filteret er det mest brukte filteret når det gjelder desibel.

dBi

Den decibel skjemaet dBi eller desibel i forhold til isotropic, refererer til antennens gain. Dette desibel skjemaet refererer til "en fokusering av radar strålen av antennen for å øke kraften i bestemte retninger," Ifølge Radar problemer. Det ville være riktig å bruke dBi når øke gevinsten av en lydnivået ved å justere antennen plassering. For eksempel lik null dBi negative 37 dB.