Nnywellness.com

Hva er typene elektroniske betalingssystemer?


Hva er typene elektroniske betalingssystemer?

Elektroniske betalingssystemer har blitt mer populær takket være økt bruk av netthandel. Disse systemene involverer ikke bare transaksjoner på Internett, som flere og flere måter å være utviklet for å forenkle elektroniske pengeoverføringer. Med økende teknologi, fortsetter enheter og prosesser som brukes til å utføre elektronisk å øke mens bruk av kontanter og sjekke transaksjoner er avtagende. Dette er hovedsakelig fordi det er mye lettere å bære kort eller bruke mobiltelefoner til å betale for kjøp i forhold til penger.

Kort

Dette er den vanligste formen av elektroniske betalinger. Det finnes tre typer kort: kreditt-, debet- og forhåndsbetalte kort. De vanligvis er laget av plast og har en magnetstripe på baksiden av kortet. Kunden gir selgeren kortet mens shopping, og merchant rapper kortet gjennom en terminal eller legger relevant informasjon i en database, som deretter leveres til kredittkortselskapet, som videresender en melding tilbake til selgeren at kjøpet ble fullført. Prosessen tar vanligvis bare noen sekunder å fullføre. Kredittkort er en svært populær form for elektronisk betaling fordi du kan bruke dem nesten overalt for nesten alle slags kjøp, og du har ikke har kontanter på hånden for å betale for ting.

Internett

Internett-betalinger innebære en person overføre penger eller gjør et kjøp online. Forbrukeren har valget mellom enten overføre penger direkte fra deres bankkonto, som kan enkelt få tilgang til Internett, eller de kan bruke et kreditt-, debet- eller kontantkort. Fleste foretrekker å bruke det andre alternativet, spesielt når du foretar kjøp online. Denne betalingsmåten fortsetter å øke i popularitet med stadig e-handel industri.

Mobil betaling

Selv om antall transaksjoner som kan utføres via en mobiltelefon er begrenset, kan de fortsatt brukes til å forenkle noen elektroniske transaksjoner. Mobiltelefon-produsenter har aktivert deres telefonene programvare for å tillate brukere tilgang til elektronisk handel. I noen land mobiltjenesteleverandører tillater at kundene har en bankkonto på deres mobiltelefonnumre og kan bruke midlene i sine kontoer for å gjennomføre transaksjoner.

Personlig betalinger

Disse utbetalingene kan en person til å betale en annen med en online konto, et forhåndsbetalt kort eller en annen mekanisme som lagrer verdi. Ulike selskaper slik smøring er PayPal, Alertpay og Moneybookers. Disse tjenestene kan enkelt nås over Internett via datamaskiner, telefoner og andre enheter. De gir en enkel og sikker måte å gjøre transaksjoner på nettet.